930×122 CAPRA 5

antonescu

TARGUL_CARNEXPO_DANIEL_CONSTANTIN_1

CONSTANTIN: „AM CONVENIT SĂ RENUNȚ LA FUNCȚIA DE VICEPREMIER PÂNĂ LA RESTRUCTURAREA GUVERNULUI”

Președintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a anunțat astăzi, la Palatul Parlamentului, că a acceptat să renunțe la funcția de vicepremier și ca subiectul să se reia când va fi consens politic cu privire la restructurarea Guvernului.

Citiți și: TENSIUNI MAJORE ÎN ALDE

„Am făcut concesii foarte multe pentru funcționarea USL”

„Am convenit cu toții, și în primul rând eu, că eram în discuție, că dacă lucrurile în USL stau numai în nominalizarea lui Daniel Constantin ca vicepremier, de altfel un post pe care l-a angajat domnul Crin Antonescu, dar nu l-a asumat ulterior, sigur că nu putem să acceptăm o astfel de situație. Repet, în cazul acesta nu se restructurează Guvernul și cred că e important. Am văzut astăzi informații că nu vrem să venim decât miniștri și vicepremieri, a făcut domnul Iohannis această afirmație, trebuie să le luăm pe toate pe rând. Domnul Iohannis este binevenit în Guvern, poate să fie ministru de Interne și ulterior, când se va ajunge la un acord politic pentru restructurarea Guvernului, va fi numit și vicepremier. Eu cred că e o solicitare înțeleaptă a premierului, pentru a debloca această criză politică în care ne aflăm”, a spus Constantin.

Citiți și: „ĂLA MICU” S-A FĂCUT „ĂLA MARE”. ALTFEL DESPRE DANIEL CONSTANTIN

El a adăugat că în protocolul Alianței de Centru Dreapta există un angajament al lui Crin Antonescu și al PNL-ului ca în cazul în care vor exista mai multe funcții de vicepremier una să le revină liberalilor, ceea ce s-a întâmplat, și o alta PC-ului, ceea ce nu s-a întâmplat. „Am făcut concesii și eu și domnul Ponta. Am cedat funcția de președinte al Senatului, domnul Antonescu trebuie să fie acolo pentru a deveni președintele României. Am cedat funcția de vicepremier încă o dată, am făcut concesii foarte multe și altele neștiute pentru funcționarea USL. Nu văd niciun semn din partea domnului Antonescu. Ne dorim cu toții să mergem mai departe, ne preocupăm de proiecte pe care le-am asumat împreună. Lucrurile merg, Guvernul este prezent, trec proiectele de lege, cred că trebuie să ne întoarcem la aceste lucruri. Ambițiile personale nu cred că trebuie să se regăsească în deciziile politice. Mie mi se pare că suntem blocați într-o ambiție personală a doi, trei lideri PNL”, a completat președintele conservatorilor.

„Suntem de acord cu o anchetă parlamentară în legătură cu ASF”

În altă ordine de idei, Daniel Constantin a declarat că a fost consultat de premier și este de acord cu efectuarea unei anchete parlamentare în legătură cu Autoritatea de Supraveghere Financiară: “Noi am spus că suntem de acord cu ancheta. Ce va face ancheta, când va începe vor fi stabilite de Birourile permanente. Noi ne-am dat acordul politic vizavi de această posibilitate. Eu și domnul Gabriel Oprea am fost consultați de domnul prim-ministru, iar liderii USD și-au dat acceptul pentru o astfel de decizie politică“.

Constantin a adăugat că acest lucru s-a discutat doar în USD pentru că USL s-a întâlnit luni informal, nu neapărat oficial, și nu a avut loc o astfel de discuție, dar probabil că în următoarea perioadă se va desfășura o întâlnire a USL și se va discuta: “Nu cred că liberalii se vor opune unei astfel de comisii, care nu va face altceva decât să elucideze semnele de întrebare, dacă ele există în opinia publică. Avem datoria să fim cât mai transparenți. Nu vreau să mă refer la aceste lucruri (n.r. – salarii, prime de vacanță), pentru că nu le cunosc foarte bine, însă am văzut o dezbatere publică extrem de aprinsă și cred că este important să clarificăm și sub aspect parlamentar lucrurile”.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90