930X122 MAIA

bogdan ivan

SCAD TAXELE ȘI IMPOZITELE ÎN PITEȘTI? SOLICITARE IMPORTANTĂ CĂTRE PRIMĂRIE

Bogdan Ivan (foto), liderul Pro România Argeș, cere Primăriei Pitești nu doar să readucă taxele și impozitele locale pentru 2018 la nivelul din 2017, ci chiar să le scadă. Este reacția pe care Ivan o are după ce ieri Consiliul Local a votat, la inițiativa primarului Cornel Ionică, majorarea taxelor și a impozitelor locale pentru anul viitor, „cadoul” de Crăciun pe care municipalitatea îl „oferă” piteștenilor.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

”Motivul invocat pentru majorarea taxelor și a impozitelor locale în Pitești este halucinant: nu s-au mărit de 11 ani! Dar veniturile s-au mărit? Nivelul de trai al românilor, al piteștenilor a crescut? Din contră!

Cerem Primăriei Pitești nu numai să revină la nivelul din 2017 al impozitelor, ci chiar să le scadă, în special pentru cei care folosesc energie regenerabilă, pentru investitori, pentru cei care creează locuri de muncă.”, declară Bogdan Ivan în numele echipei Pro România Argeș. El adaugă că ”în timp ce Ploieștiul, de exemplu, a dezvoltat 7 parcuri industriale prin crearea de facilități, inclusiv taxe scăzute, Piteștiul nu a reușit să dezvolte niciunul.”

Citiți și: Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

Liderul Pro România Argeș avertizează asupra consecințelor creșterii taxelor și a impozitelor locale în Pitești: ”Ce înseamnă majorarea cu 20% a impozitului pentru locuințe, terenuri sau autoturisme atât pentru persoanele fizice, cât și juridice? De exemplu, dacă în medie, pentru un apartament un piteștean plătea un impozit de 200 de lei, cu această majorare, în 2018, pentru același apartament același piteștean va plăti 240 de lei. Este vorba, așadar, despre o diferență de 40 de lei. Însă, dacă piteșteanul are și un teren, un autoturism sau două, clar aceste majorări vor avea un impact mai mare asupra veniturilor piteșteanului, în condițiile în care salariile nu cresc.”

”Unde ajung toți acești bani pe care Primăria îi încasează de la piteșteni? În niciun caz în investiții, din moment ce în municipiu nu au fost realizate în ultimul an proiecte de anvergură, drept dovadă fiind și excedentul bugetar al Piteștiului pentru 2017.

Pentru ce crește Primăria Pitești aceste taxe și impozite? Pentru a acoperi costul unor concerte de zeci de mii de euro? Numai în ultimele 3 luni, Primăria a cheltuit pentru concerte susținute de Delia sau Carla’s Dreams zeci de mii de euro, urmând să fie organizat un alt concert de Revelion. În total, Primăria cheltuie aproximativ 800.000 de lei. De unde ia Primăria acești bani? Din taxele plătite de piteșteni! În medie, 20.000 de familii vor plăti, cu majorarea taxelor de 40 de lei, concertele de nici 4 ore ale Primăriei. Pentru astfel de activități sunt afectați piteștenii?”, atenționează Bogdan Ivan.

Pe de altă parte, precizează liderul Pro România Argeș, se constată cum și din cauza acțiunilor haotice ale Guvernului PSD – ALDE primăriile majorează taxele și impozitele, cetățenii având astfel de suferit.

Exemple în acest sens sunt ”neajustarea procentelor care revin unităților administrativ-teritoriale care provin din noul cuantum al impozitului pe profit, plus confiscarea sumelor de rezervă ale primăriilor. Acestea sunt deciziile coaliției de guvernare PSD – ALDE la nivel național care au dus la Hotărârea de mărire a taxelor locale. În timp ce Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu dau cu o mână, Primăria Pitești ia cu două mâini, pentru că trebuie să mărească impozitele!”, afirmă Bogdan Ivan.

”Pro România Argeș respinge categoric această decizie luată de conducerea municipalității și cere Primăriei Pitești să revină la cuantumul taxelor din 2017, iar acolo unde este cazul să micșoreze taxele și impozitele, în folosul cetățenilor.”, conchide liderul Pro România Argeș.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA