930 x122 grota rece

africa de sud

Pitești: Persoană infectată cu noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud. Ce spune prefectul

Vești proaste. Noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud a ajuns, oficial, și în Pitești. Confirmarea vine de la noul prefect al județului, Emilia Mateescu.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

„Ultimele informații pe care le-am primit referitor la cazul persoanei din Pitești infectată cu noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud sunt următoarele:
Cetățeanul turc a fost testat cu rezultat pozitiv în data de 24.02.2021. În baza testării pozitive s-a efectuat ancheta epidemiologică. A fost izolat în locuința sa, în care se mai afla încă o persoană, izolată și aceea. A declarat că nu a intrat în contact cu nicio altă persoană și că la locul de muncă muncea singur în birou.
Secvențierea rezultatului pozitiv a fost comunicată astăzi 05.03.2021 (în a 10 zi de la data recoltării probei). Persoana infectată nu prezintă simptome”, anunță Emilia Mateescu.

Prefectul spune că până în prezent nu sunt informații care să susțină ipoteza infectării de la o persoană identificabilă și nici ipoteza posibilității transmiterii către alte persoane.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

„Informația, cuprinzând tipul tulpinii SARS-CoV2, a apărut astăzi, 5.03.2021, întrucât rezultatul secvențierii a fost primit astăzi de la Institutul Național de Sănătate Publică (adică se primește într-o perioadă mai mare decât rezultatul unui test SARS-CoV2)”, mai spune prefectul Emilia Mateescu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90