Donaris 930 x 122

ansamblul dorul

(VIDEO) ANSAMBLUL FOLCLORIC „DORUL”, SPECTACOL ÎN COREEA DE SUD

Ansamblul folcloric Dorul, spectacol în Coreea de Sud. Ansamblul Dorul a reprezentant din nou România în străinătate, de această dată fiind invitat în Coreea de Sud pentru a participa la trei mari festivaluri de dans.

Citiți și: Video – Ansamblul DORUL, Marele Premiu la Cheonan World Dance Festival 2021

La șapte ani de la câștigarea premiului I la Concursul Mondial de Dans de la Cheonan, Dorul a fost invitatul special al Asociației Coreene de Dans la trei evenimente culturale de mare anvergură. Seul, Daegu și Cheonan sunt orașele în care argeșenii au urcat pe mari scene în fața a zeci de mii de spectatori.

În urma acestor evenimente, prof. Cho Nam Gyu, președintele Asociației Coreee de Dans, a afirmat că Ansamblul Dorul este “cel mai bun grup de dans din lume, iar dansatorii sunt fantastici”.

Citiți și: ANSAMBLUL FOLCLORIC DORUL, INVITAT ÎN COREEA DE SUD

Pe lângă reprezentațiile de scenă, argeșenii au suținut și spectacole de stradă, în care publicul a putut interacționa direct cu fiecare artist. Sutele de dansatori din toată lumea, dar și zeci de trupe de dans autohtone au încântat publicul coreean, cunoscut ca un mare iubitor al dansului.

„Argeșenii au urcat pe impresionanta scenă de la Cheonan, unde au arătat frumusețea, vivacitatea, bogăția dansului și a portului popular românesc. Au fost aplaudați frenetic de aproape zece mii de spectatori. Pentru Dorul turneul din Coreea de Sud a însemnat o nouă experiență fabuloasă, dar și bucuria de a simți apreciere în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii”, transmit reprezentanții ansamblului.

Un alt eveniment important a fost ședința Comitetului Executiv al Federației Internaționale a Organizatorilor de Festivaluri de Dans (FIDAF). Cătălin Oancea, coregraful ansamblului Dorul, a reprezentat România și continenul european în calitate de președinte FIDAF pentru Europa.

Cătălin Oancea a făcut parte și din juriul care a desemnat câștigătorii competiției de dans de la Cheonan.

La concurs au participat grupuri din Uzbekistan, Bolivia, Ecuador, Palau, Polonia, Turcia, Iacuția (Saha), Malaezia, Thailanda, Columbia și multe altele.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441