Donaris 930 x 122

carantină

PREFECTUL, PREGĂTIT SĂ ÎNCHIDĂ ŞI MIOVENIUL. DE CE NU VA FI AFECTATĂ UZINA

Invitat la emisunea „Jurnalul de seară”, la Digi24, prefectul Emanuel Soare a explicat pe larg care sunt motivele din cauza cărora judeţul Argeş este   grav afectat de răspândirea noului coronavirus şi se ia în calcul introducerea carantinei ca măsură de protecţie.

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

Deja au fost adoptate noi măsuri restrictive la nivel de judeţ, despre care puteţi citi AICI.

„Din păcate, există această imagine la nivelul întregului județ, de persoane care nu doresc sau nu respectă sau nu înțeleg gravitatea acestui virus. Când se fac controalele, de exemplu oprim un autobuz, un mijloc de transport de tip maxi-taxi, oamenii văd echipa de control, pun măștile, după ce pleacă echipa, au tendința de a le da jos. S-au introdus pensiile la bancomat, de exemplu. Oamenii au venit, s-au bulucit, nu au vrut să respecte măsurile. Am trimis echipe, oamenii au înțeles, s-au respectat. Dar există această tendință de a păstra măsurile, de tipul măști, distanță socială, doar în prezența controalelor. După aceea, există această tendință de a nu se respecta”, a explicat prefectul.

Citiți și: Hotărâre CJSU Argeș. Alte localități intră în carantină

Ulterior, întrebat dacă a luat în calcul închiderea unui pol industrial precum Mioveni, prefectul a dat un răspuns afirmativ.

„Dacă vom constata că autoritățile locale nu se vor implica și nu vor verifica respectarea măsurilor de către toți cetățenii, da, vom fi nevoiți ca de săptămâna viitoare să analizăm aceste condiții și, sigur, să luăm în calcul această măsură, una dură”.

Totuşi, în această ipoteză Uzina Dacia nu va fi grav afectată de o astfel de măsură fiindcă, de mâine, 24 iulie, va intra pentru o lună de zile în perioada de concedii şi activitatea va fi una minimală.

(Sursa: digi24.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3