930×122 CAPRA 5

carantină

PITEȘTI, EVALUAT PENTRU O POSIBILĂ CARANTINĂ. CE ALTE LOCALITĂȚI SUNT VIZATE

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

12 localități din Argeș sunt monitorizate atent, în funcție de evoluția numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală.

Conducerea CJSU Argeș face apel la Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru aplicarea cu maximă exigență a măsurilor stabilite de lege.

Citiți și: Hotărâre CJSU Argeș. Alte localități intră în carantină

În calitate de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, primarii localităților din județul Argeș răspund de aplicarea întocmai a măsurilor și acțiunilor stabilite în planul local de monitorizare.

În același timp, conducerea CJSU Argeș face apel la argeșeni să respecte măsurile de prevenire (portul măștii în spațiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului și pentru a se evita carantinarea zonală.

Despre măsurile suplimentare, dispuse prin hotărârea CJSU, citiţi AICI

În funcție de eficiența măsurilor aplicate de către autoritățile locale la nivelul fiecărei localități și a modificării incidenței numărului de cazuri active Covid-19 raportat la o mie de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va analiza luni oportunitatea carantinării zonale.

Localitățile aflate în prezent în evaluare sunt: Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90