New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

COVID-19 LA ȘCOALA 13 DIN PITEȘTI. ELEVII DIN DOUĂ CLASE, CARANTINAȚI LA DOMICILIU

Doi elevi ai Școlii generale nr. 13 „Mircea cel Bătrân” din Pitești au fost diagnosticați cu COVID-19. Cel mai recent caz a fost confirmat pozitiv ieri, iar celălalt, în urmă cu 13 zile. Copiii sunt din clase diferite (a II-a) și, conform procedurii obligatorii, ei și toți colegii lor stau, timp 14 zile, acasă, cele două colective urmând, în acest interval, cursuri online.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

” La momentul acesta avem doi copii confirmați. Din clasele de unde provin acești copii confirmați, conform Ordinului comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației, toți copiii sunt carantinați la domiciliu și intră, două săptămâni, în online. Colegii elevei care a făcut testul ieri au fost anunțați, iar de astăzi nu au mai venit la școală. În celălalt caz, confirmat acum aproape două săptămâni, expiră această perioadă, copiii din respectiva clasă urmând să se întoarcă miercuri la școală”, a explicat, pentru ePitești.ro, Dragoș Dinculescu, directorul Școlii generale nr. 13  „Mircea cel Bătrân”.

Unitatea rămâne însă în scenariul verde cu toate clasele, excepție făcând cele două amintite.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

„Înțeleg că părinții sunt speriați, dar situația este absolut sub control. Măsurile pe care le luăm, ceea ce facem, facem pentru copii”, a mai spus directorul școlii.

Școala nr. 13 desfășoară, în rest, cursuri cu toți elevii prezenți fizic la ore. Excepție fac nouă elevi ai căror părinți au optat, în cazul lor, pentru cursuri online, invocând diverse probleme medicale ale copiilor sau ale familiei, ori faptul că locuiesc cu bunicii (a căror vulnerabilitate e mai mare în fața COVID-19).

Foto: Facebook Școala nr. 13 „Mircea cel Bătrân” Pitești

 

555×222 grota rece
570×90 MAIA