Donaris 930 x 122

carantină

(VIDEO) ORBAN, DESPRE O POSIBILĂ CARANTINARE: ÎN ARGEȘ SUNT 3 LOCALITĂȚI SUB EVALUARE

Premierul României, Ludovic Orban, spune că nu a fost luată nicio decizie privind carantinarea unui județ sau a unor localități, dar a precizat că autorităţile au în evaluare localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, unde numărul cazurilor a crescut mai mult decât în altele, în care, în funcție de evoluția viitoare a noilor îmbolnăviri, s-ar putea dispune astfel de măsuri.

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

„Nu suntem în situația de a carantina un județ (…). Există un număr de localităţi care sunt sub urmărire. În Arges sunt 3 localități sub evaluare (…). Nu s-a luat o decizie”, a spus marți prim-ministrul după videoconferinţa cu prefecţii pe tema gestionării crizei sanitare, fără a preciza care sunt localitățile vizate (VIDEO).

Citiți și: Hotărâre CJSU Argeș. Alte localități intră în carantină

Declarații de presă susținute de premierului Ludovic Orban după videoconferința cu prefecții pe tema gestionării crizei sanitare #LudovicOrban #COVID19 #MAI

Declarații de presă susținute de premierului Ludovic Orban după videoconferința cu prefecții pe tema gestionării crizei sanitare#LudovicOrban #COVID19 #MAI

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 21 iulie 2020

Amintim că, anterior acestei declarații, prefectul Emanuel Soare a dezmințit informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora se vor închide anumite localități din județ sau chiar întreg Argeșul.

“Nu putem discuta de închiderea județului, de carantinarea sau de izolarea unor localități! Noua lege a carantinei și izolării permite astfel de măsuri, dar nu rezolvăm nimic dacă doar ne închidem în case și nu se schimbăm comportamentul. Trebuie să ne continuăm viața, să ne continuăm activitatea, dar purtând mască, păstrând distanța fizică și igienizându-ne des mâinile cu apă și săpun. Trebuie să ne gândim că pandemia nu se va termina azi, sau într-o lună. Nu avem vreun semnal oficial că Argeșul ar trebui să intre în izolare. În CJSU, al cărui președinte sunt, se analizează astfel de situații. În niciun caz nu se va carantina județul!”, a transmis prefectul Emanuel Soare.

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90