New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

Au fost identificate noi simptome ale Omicron

Varianta Omicron a coronavirus, descoperită în Africa de Sud, se răspândește cu rapiditate la nivel mondial, inclusiv în România.

Citiți și: Fără vaccinuri! Țara care tratează COVID cu ceaiuri și gargară cu apă sărată

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă în urma analizelor efectuate. Potrivit acestora, noua tulpină a virusului și-a modificat simptomele.

Conform reprezentanților Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC), nou simptom descoperit afectează pielea, buzele și unghiile. Unele persoane infectate cu Omicron au observat că pielea, buzele sau paturile unghiale pot dezvolta o nuanță palidă, gri sau albastră.

Citiți și: Covid-19 se întoarce! Vine valul 6

Și Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit despre modul în care au evoluat simptomele infectării cu varianta Omicron.

Medicul a declarat că, acum, simptomele sunt prezente în special în zona capului, pacienții confruntându-se cu dureri de cap, dar și de gât, potrivit Capital.ro.

Printre simptomele asociate Omicron se mai regăsesc și transpirații nocturne, greață, oboseală, dureri și dureri corporale, febră, erupții cutanate și dureri de ochi, dificultăți de respirație, durere persistentă sau presiune în piept, confuzie și incapacitatea de a se trezi sau de a rămâne treaz.

Iar cele mai frecvente simptome sunt cele ale unei răceli: congestie nazală, durere de cap, strănut, tuse persistentă, durere de gât.

Sursă: Doctor de Bine

Foto descriptiv: Money.ro

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90