NOR CURIER 930X122

covid-19

Avertisment dur din partea OMS! Ce urmează după Omicron

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că următoarea variantă de COVID care va apărea după Omicron va fi mult mai contagioasă.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

În cursul săptămânii trecute, peste 21 de milioane de cazuri de COVID au fost raportate către OMS, stabilindu-se astfel un nou record mondial de cazuri săptămânale ca urmare a răspândirii Omicron, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmise în direct pe canalele de socializare ale organismului ONU, relatează CNBC, potrivit Mediafax.

„Următoarea variantă îngrijorătoare va fi mai abilă, iar ceea ce vrem să spunem prin aceasta este că va fi mai transmisibilă, deoarece va trebui să depăşească varianta care circulă în prezent”, a spus Van Kerkhove.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

„Marea întrebare este dacă viitoarele variante vor fi sau nu mai grave”, a adăugat ea.

Totodată aceasta a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește următoarea variantă a COVID care ar putea să eludeze protecţia oferită de vaccin.

Începând de marți Pfizer şi BioNTech au început să testeze un vaccin anti-COVID care vizează în mod specific varianta Omicron, în timp ce cresc îngrijorările că vaccinurile actuale nu rezistă împotriva infecţiilor şi a formelor uşoare cauzate de tulpina descoperită în urmă cu puţin peste două luni.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Geo spune:

    Ingrijorator, nu mai au de gand sa se opresca, au spus ca varinta Omicron afecteaza mai mult copiii cu varste mici, paradoxala asa este, dar in acelasi timp cu vaccinul pentru copii categoria 5 – 12 ani, au spus ca varinta Delta afecteaza categoria activa asa a fost, pentru ca trebuia sa-i vaccineze si pe cei intre 18 si 45 care nu prea o facusera.
    Acum urmeaza copii de abia nascuti si pana la cinci ani . Asteptam vaccinul si valul 6. Nu se mai satura de bani!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90