Donaris 930 x 122

covid-19

Cadre medicale din Danemarca au ajuns în România pentru a ajuta în criza COVID

O echipă de cadre medicale din Danemarca au ajuns azi noapte în România.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Este vorba despre doi medici și cinci asistenți specializați în Terapie intensivă, însoțiți de ofițeri din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă și a Agenției Daneze pentru Managementul Situațiilor de Urgență  DEMA, iar conform Dgi24, astăzi vor sosi în țară încă un medic și un asistent.

Prima echipă medicală de sprijin va lucra la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, iar acest lucru va permite creșterea capacității din cadrul secției de Terapie intensivă, conform spuselor șefului DSU, Raed Arafat.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Danemarca a mai oferit ajutor medical României. Pe 16 octombrie, 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor Covid au fost ajuns în România, fiind oferite prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Sursă foto: Digi24

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3