930 x122 grota rece

covid-19

Ce se întâmplă dacă v-ați infectat cu COVID și nu aveți simptome

Medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește persoanele care s-au infectat cu COVID-19 și nu au simptome.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Aceștia îi avertizează pe oameni să meargă la control, deoarece sunt îngrijorați că un număr mare pacienți au dezvoltat forme grave post-Covid, în special cei nevaccinați.

În cazul acestora, tratamentul nu este la fel de eficient și pot rămâne cu sechele importante.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Secția de pneumologie este plină și sunt cazuri severe, cazuri care necesită oxigeno-terapie, cazuri de persoane care credeau că au trecut cele 5 zile s-au vindecat de Covid.

Cele 5 zile la un pacient cu comorbidități și un pacient care este nevaccinat înseamnă trecerea doar în etapa a doua de evoluție a bolii Covid”, declară Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, scrie ProTV.

Sfatul medicilor pentru pacienții confirmați pozitiv este să meargă în centrele de evaluare în primele 2-3 zile de la debutul bolii. Aici, după ce sunt consultați, bolnavii pot primi tratament antiviral pe care îl pot lua acasă, în următoarele zile.

În prezent, varianta Omicron este dominantă, iar medicii avertizează că formele sunt ușoare doar pentru persoanele vaccinate, iar în cazul celor nevaccinați, boala poate evolua la fel de grav precum a fost varianta Delta.

Foto descriptiv: Digi24

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90