EcoMoto 930×122

covid-19

COVID-19 se va transforma într-o boală sezonieră

COVID-19 ar putea deveni o endemie până în anul 2024, au declarat directorii companiei Pfizer, conform CNBC.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Stadiul de endemie este atunci când virusul va trece de la o urgență globală la o prezență constantă, care va provoca epidemii regionale în întreaga lume, la fel ca și gripa.

Conform oamenilor de știință, acest lucru s-ar întâmpla când oamenii vor avea suficientă imunitate de la vaccinuri sau de la infecții anterioare.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Directorul Științific al Pfizer, Mikael Dolsten, a explicat că momentul acestei tranziții depinde de evoluția bolii, de eficiența cu care societatea implementează vaccinurile sau tratamentele și de distribuția echitabilă, în locurile unde ratele de vaccinare sunt scăzute.

Apariția unor noi variante ar putea avea, de asemenea, un impact asupra modului în care pandemia continuă să se desfășoare.

Până atunci, reprezentanții Pfizer se așteaptă ca tot mai multe țări să introducă vaccinarea anti-COVID drept vaccinare anuală, precum este și vaccinarea antigripală.

Foto descriptiv: Realitatea.md

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3