Donaris 930 x 122

covid-19

DSP Argeș, despre transmiterea comunitară a tulpinii Delta în județ

După ce ieri, Institutul Național de Sănătate Publică a spus că tulpina Delta, descoperită inițial în India, se răspândește accelerat în Pitești, unde au fost înregistrate 17 cazuri, dar și în județ, DSP Argeș clarifică situația.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Într-o intervenție pentru Europa FM, autoritățile din Argeș au specificat că la nivelul județului au fost înregistrate mai multe cazuri, dar în acest moment nu mai sunt active, ele datând din urmă cu aproape o lună jumătate.

Director DSP Argeș, Sorina Honțaru declară pentru Europa FM: „Nu știm sursa exactă de unde au luat infecția cu tulpina delta a coronavirusului. (…) Acum nu sunt motive de îngrijorare pentru că acum cazurile nu mai sunt active, nu au mai apărut alte cazuri, mai așteptăm doar 2 rezultate de la secvențiere, dar după data de 10 iunie tot ce am trimis au venit negative.”

Citiți și: Revine coșmarul COVID

La nivel național au fost confirmate 57 de cazuri de COVID-19 cu tulpina Delta, cele mai multe fiind înregistrate în județul Argeș, unde s-au produs și două decese din cauza acestei variante a coronavirusului.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3