New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

Medic ATI: „În România se stinge o întreagă generație de bunici”

Elena Copaciu, medic de terapie intensivă la Institutul Matei Balș din Capitală, a scris un mesaj cutremurător pe pagina personală de Facebook, în care descrie calvarul din spitale.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Medicul afirmă că în zilele acestea, în România, se stinge o întreagă generație de bunici, iar moartea a devenit un subiect tabu.

„Numai dacă ați ști! …în zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici! Ei mai întâi! 

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficiență respiratorie e cumplită!

Într-o țară care nu are legislație „end of life care”! Pentru că nu avem politicieni capabili să își asume moartea în demnitate a seniorilor noștri! Moartea e subiect tabu în România, deși ne pândește zilnic pe undeva!,”  spune medicul ATI într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Elena Copaciu declară că pacienții au ajuns să devină agresivi atunci când sunt întrebați dacă sunt sau nu vaccinați. Totodată aceasta îndeamnă oamenii să se vaccineze, deoarece vaccinul este cel mai sigur tratament împotriva COVID-19.

În Covid vârsta celor cu forme grave a scăzut vertiginos! Pacienții devin agresivi dacă îi întrebi dacă sunt sau nu vaccinați, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! 

La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinați! „Regula” e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat( dacă o fi bun de ceva), aparținători care aleargă disperați după favipiravir( prea puține evidențe și prea mare risc teratogen), remdesivir( evidențe discutabile) sau, iar, tocilizumab( multe reactii adverse și beneficii incerte), etc.

Și tot nu înțelegem că cel mai sigur tratament este prevenția? Adică, vaccinul?

Sperați în anticorpii monoclonali- nu sunt panaceu universal și sunt tot mecanism ARN! Nevaccinaților privilegiați tratați precum Donald Trump, nu vă temeți de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus în vaccinuri?

Se pare că vom avea și antiviral specific, Molnupiravir, veste extraordinara, dar să vedem analiza organismelor FDA Si EMA și să nu uităm că, tratamentul cel mai sigur e prevenția!”, a mai scris medicul ATI pe Facebook.

Foto descriptiv: B1Tv

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Andrei spune:

    Nu sunt anti vaccin ,chiar sint vaccinat dar urmăresc cazurile zilnic on toată lumea și observ ca sunt cazuri multe in toată lumea, într-adevăr mai putini morți dar asta datorită sistemului medical pus la punct și medicilor, cred ca vaccinul are o eficientă foarte mică maxim 10%

  • adriana spune:

    Crezi ? Inseamna ca nu ai citit nimic despre vaccinuri…sunt eficiente 80%Putini morti si putini in terapie intensiva tocmai pentru ca au facut vaccinul la timp! Sistemul medical era la pamant in toata lumea in 2020 pentru ca , chiar daca sistemul sanitar era bun , lumea murea pe capete, si in special batrani, la fel ca acum in Romania, pentru ca nu aparuse vaccinul. M-am explicat bine?

  • Razvan spune:

    Pai asta e si interesul…cu cat mor mai multi cu atat mai bine..daca mai sunt si batrani e extraordinar pt un popor…ei spun ca suntem multi iar batranii chiar nu mai sunt de folos intr o societate..doar consuma banii statului…:)

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90