EcoMoto 930×122

covid-19

Noi modificări: preoții și familiile bolnavilor de COVID-19 vor putea intra la ATI

Noi modificări: preoții și familiile bolnavilor de COVID-19 vor putea intra la ATI

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

După o întâlnire cu reprezentanții cultelor, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat modificări în spitale în ceea ce-i privește pe bolnavii covid-19. Astfel, acesta a precizat că preoții și rudele pacienților COVID vor avea acces în secția ATI. În cazul familiei, doar un aparținător va putea merge în secția de terapie intensivă, în condiții de siguranță.

”Avem în vedere şi pentru aparţinători lucrul acesta, cu respectarea unor reguli. Pentru cei care vor să-și ia adio de la cei dragi, acest lucru trebuie să fie posibil în condiții de siguranță ”, a precizat Vlad Voiculescu.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

De asemenea, în cadrul aceleiași întâlniri s-a discutat și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate, infectate cu Sars-Cov-2. Ministrul Sănătății a afirmat că nu știa de faptul că în vechiului ordin de ministru scrie că persoanele decedate în urma infectării cu Covid -19 se înmormântează fără haine. Acesta a declarat că, chiar astăzi, reglementarea din 6 aprilie 2020 care prevedea cum are loc ritualul înmormântării pentru morții de Covid-19 va fi modificată.

În cazul slujbelor de înmormântare, reglementările rămân aceleași: la ceremonie vor participa un număr redus de persoane, iar trupurile celor decedați din cauza Covid vor fi înmormântate în sicrie sigilate, ca și până acum.

Noul ordin este în lucru în acest moment și va fi semnat cel târziu vineri.

Foto descriptiv

Sursă foto: avantaje.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90