EcoMoto 930×122

carantină

OMS RECOMANDĂ REINTRODUCEREA CARANTINEI / CE SPUNE ARAFAT

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Programul de Urgenţe, dr. Michael Ryan, a vorbit la sfârşitul săptămânii trecute despre situaţia epidemică în mai multe state afectate de noul coronavirus.

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

Având în vedere faptul că, la nivel global, numărul de cazuri s-a dublat în ultimele şase săptămâni, medicul epidemiolog avertizează că reintroducerea carantinei „este uneori singura opţiune”.

„Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan.

Citiți și: Hotărâre CJSU Argeș. Alte localități intră în carantină

În România şi la nivel de judeţ, ultimele date arată că suntem la un nivel foarte ridicat.

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat că deocamdată nu se pune problema carantinării întregii ţări, dar anumite zone ar putea fi restricţionate, în funcţie de gravitatea creşterii numărului de cazuri Covid-19.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3