930X122 MAIA

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: „CINEVA TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU VIEŢILE MILITARILOR MORŢI!”

Bogdan Ivan: „Cineva trebuie să plătească pentru vieţile militarilor morţi!” Cei trei militari decedaţi în teribilul accident de pe DN73, din Dâmbovicioara, au fost înmormântaţi astăzi în localităţile lor de baştină din Argeş. Bogdan Ivan, de la Pro România Argeş, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, critică modul în care autorităţile centrale au gestionat situaţia infrastructurii din ţară.

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

„Tragedia în care şi-au pierdut viaţa trei militari români  și în care alţi 10 au fost răniţi după ce un camion s-a prăbuşit într-o râpă la Dâmbovicioara arată pe deplin nepăsarea celor care sunt îndrituiţi să decidă pentru noi toţi.

Este inadmisibil ca un drum de importanţa DN73 Piteşti – Câmpulung Muscel – Braşov să nu fie reabilitat integral până acum, deşi lucrările au fost demarate în urmă cu mai mulţi ani. Fel de fel de pretexte birocratice au condus la amânarea la nesfârşit a lucrărilor, care, poate, ar fi împiedicat o astfel de tragedie. Personal am atras atenţia în mai multe rânduri cu privire la pericolele la care se expun şoferii care circulă pe un drum în lucru, dar cu multe probleme privind siguranţa rutieră.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

În schimb, în loc să se preocupe de buna gestionare a treburilor ţării, partidele aflate la putere – şi numim aici PSD şi ALDE – se ţin de jocuri politice, de răzbunări şi o luptă a orgoliilor, care au dus România în haos şi în pragul unei noi crize economice, după cum arată chiar datele oficiale.

Revenind la infrastructura rutieră (şi aici Argeşul are mult de suferit, începând cu DN73, continuând cu lipsa autostrăzii Piteşti – Sibiu, ajungând la Transfăgărăşanul mai mult închis decât deschis şi încheind cu drumurile Curtea de Argeş – Câmpulung și Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea, care au nevoie de reparaţii urgente!), datele oficiale arată că România se clasează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte siguranţa rutieră. În fiecare an mor pe şoselele din România, ca urmare a accidentelelor, aproximativ 1.900 de persoane, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 5 decese.

În Argeş, arată un raport al Prefecturii, în perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2016 au fost înregistrate 1.315 accidente rutiere grave, cu următoarele consecinţe: 244 de morţi, 1.243 de răniţi grav şi 514 de răniţi uşor. Unul dintre drumurile cu multe accidente „la activ” este tocmai DN73.

Cineva va trebui, așadar, să răspundă pentru starea deplorabilă a infrastructurii rutiere! Cineva va trebui să plătească pentru moartea a trei militari şi durerea familiilor lor! Politicienii de la putere ar trebui să înţeleagă, o dată pentru totdeauna, că viaţa cetăţenilor pe care îi conduc este mai importantă decât orice interese politice meschine, care aduc avantaje unor grupuri sau persoane aflate vremelnic la cârma ţării.”, afirmă Bogdan Ivan.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90