SMART KIDS 930X122

bogdan ivan

BOGDAN IVAN CRITICĂ DUR CREȘTEREA ACCIZEI

Bogdan Ivan critică dur creșterea accizei. Liderul Pro România Argeș, Bogdan Ivan, critică decizia Guvernului PSD-ALDE de a mări acciza la carburanți începând din data de 15 septembrie 2017. Bogdan Ivan atenționează că această măsură a coaliției de guvernare reprezintă doar o modalitate de a acoperi creșterile salariale din administrația publică.

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

Guvernul PSD-ALDE a decis ca acciza la benzină și motorină să fie majorată cu 0,32 de lei pe litru, majorarea urmând să fie făcută în două etape: pe 15 septembrie și 1 octombrie, de fiecare dată cu 0,16 lei pe litru.

„Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice, cheltuielile cu personalul au crescut cu 20,3% în primele luni ale anului 2017. Această creștere este, în mare parte, ca urmare a majorărilor salariale acordate angajaților din administrația publică. Un exemplu concret este și în județul nostru: la Consiliul Județean Argeș un salariu ajunge și la 11.500 de lei, fără să adăugăm tranșele corespunzătoare gradațiilor de vechime în muncă, în urma cărora salariile ajung și la 14-15.000 de lei.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

Bani foarte mulți se îndreaptă și către pensiile speciale. Guvernul nu are sumele necesare pentru a acoperi aceste cheltuieli. Prin urmare, mărește taxele și impozitele, iar de suferit au cei care lucrează în mediul privat, cei care plătesc aceste taxe și impozite, care susțin salariile din administrație.”, declară Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș.

În plus, Bogdan Ivan avertizează că odată cu creșterea prețului la benzină și motorină vor fi influențate și prețurile celorlalte servicii și produse. ”Prețul carburanților influențează, automat, și celelalte prețuri. De exemplu, la prețul energiei electrice se estimează o creștere de 8%, iar la prețul alimentelor, de 5%.

Aceste lucruri nu sunt în folosul cetățenilor, a căror putere de cumpărare va scădea considerabil. Dimpotrivă, în cazul unei persoane care lucrează în mediul privat și care are un venit de aproximativ 2.000 de lei pe lună, puterea lui de cumpărare va scădea cu 5-8%, în condițiile în care prețurile cresc din cauza măririi accizei la carburanți. Pe cale de consecință, este ca și cum salariul în mediul privat ar scădea, în timp ce salariile din administrație au crescut de 3-4 ori. Salariul unei persoane din mediul privat nu poate fi comparat cu cel al unui angajat din administrația publică.”, punctează liderul Pro România Argeș, Bogdan Ivan.

„Guvernul României, coaliția PSD-ALDE trebuie să țină cont de nevoile românilor. Deciziile guvernanților trebuie să fie în favoarea cetățenilor, în general, nu doar a bugetarilor de lux. Condițiile de trai ale românilor nu trebuie îngreunate pentru a fi susținute niște salarii din administrație.

Pro România Argeș este împotriva acestui demers al Guvernului PSD-ALDE, demers care afectează în mod direct persoanele din mediul privat care contribuie la susținerea bugetului de stat.

Guvernul PSD-ALDE trebuie să găsească soluții pentru rezolvarea acestor probleme. Anual, 200.000 de tineri părăsesc țara ca urmare a deciziilor luate de guvernanți. În acest ritm nu va mai exista forță de muncă în România! Programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE nu conținea niciun proiect în care românilor să li se vorbească despre mărirea taxelor și impozitelor. Acesta este felul în care lucrează coaliția de guvernare! Abuzurile de acest gen trebuie să înceteze!”, conchide Bogdan Ivan.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA