NOR CURIER 930X122

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: GUVERNUL DRAGNEA-TĂRICEANU ÎMPIEDICĂ REALIZAREA AUTOSTRĂZII PITEȘTI-SIBIU

Bogdan Ivan: Guvernul Dragnea-Tăriceanu împiedică realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu. Guvernul PSD-Dragnea – ALDE-Tăriceanu este cel care împiedică realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu, afirmă Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș, și asta din cauza hotărârilor foarte proaste ale decidenților incompetenți din Ministerul Transporturilor. După ce a scos la licitație loturi din autostrada Pitești-Sibiu fără a exista un acord de mediu, Ministerul Transporturilor recunoaște că este necasar acest acord înainte de a fi lansate procedurile de licitație.

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

În cadrul unei emisiuni de televiziune, Mihai Tudose, premierul României, recunoaște că licitația pentru autostrada Pitești-Sibiu nu a fost realizată corespunzător. Însuși prim-ministrul recunoaște că deciziile și acțiunile guvernului pe care îl conduce sunt greșite.

”Ministerul Transporturilor, condus de pesedistul Felix Stroe, este un fel de Meșter Manole. Deciziile luate de anumiți oficiali ai Ministerului sunt modificate în câteva luni de alți oficiali. Cei care sunt afectați sunt, din păcate, românii, care nu pot beneficia de infrastrctură, cum ar fi autostrada Pitești-Sibiu.”, afirmă Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș. Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș, a vorbit cu câteva luni în urmă despre clauzele rezolutorii existente în proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

”Încă din toamna anului trecut am prezentat faptul că Ministerul Transporturilor a scos la licitație loturi ale autostrăzii Pitești-Sibiuț fără a exista acordul de mediu. Conform acelor clauze rezolutorii, contractul este atribuit doar după ce este obținut ACORDUL DE MEDIU, însă este nevoie și de existența studiului de fezabilitate pentru toate loturile. Aceste nereguli înseamnă pierdere de timp, dar și de fonduri europene, implicit blocarea lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu. Toate aceste proceduri ale Ministerului Transporturilor relevă incompetență în raport cu legislația în vigoare.”, declară Bogdan Ivan.

La începutul acestui an, Ministerul Transporturilor recunoaște printr-o circulară că scoaterea la licitație fără ACORDUL DE MEDIU înseamnă blocarea fondurilor europene necesare pentru realizarea autostrăzii: ”Având în vedere importanța asigurării unui management de proiect corespunzător, care să faciliteze accesarea finanțării externe nerambursabile în cadrul proiectelor de la transport, vă informăm asupra faptului că, în calitate de Beneficiar al Axelor 1 și 2 din POIM 2014-2020, înainte de a lansa procedurile de licitație pentru obiectivele de investiții în infrastructura de transport, aveți obligația de a obține ACORDUL DE MEDIU în conformitate cu prevederile legislației de mediu relevante.

Atragem atenția asupra faptului că obținerea ACORDULUI DE MEDIU ulterior lansării procedurilor de licitație sau semnării contractelor de lucrări poate conduce la modificări ale condițiilor publicate în documentația de licitație cu potențial IMPACT NEFAVORABIL ASUPRA PROIECTULUI ȘI BLOCAJE ÎN ABSORBȚ IA FONDURILOR europene nerambursabile. Drept urmare, ESTE CRITIC CA DOCUMENTAȚIILE DE LICITAȚII SĂ INCLUDĂ CONDIȚIILE DE MEDIU PREVĂZUTE ÎN ACORD și vă solicităm să țineți cont de prevederile acestei circulare la lansarea viitoarelor licitații.”, se arată în documentul transmis oficialilor Ministerului.

”Ministerul recunoaște, așadar, că există grave nereguli în privința demarării lucrărilor la obiectivele scoase la licitație, inclusiv a autostrăzii Pitești-Sibiu și că există riscul blocării fondurilor europene. În tot acest timp, șeful PSD, Liviu Dragnea, este preocupat de lupta în partid. În locul unei bune guvernări care să genereze investiții, România asistă la un adevărat haos guvernamental din cauza faptului că Liviu Dragnea îi folosește pe unii membrii ai guvernului împotriva altora. Întreaga țară are de suferit din cauza jocurilor politice pe care le face șeful PSD, Liviu Dragnea. Din momentul în care guvernul PSD-Dragnea-ALDE-Tăriceanu a preluat puterea sunt puși premieri pe care apoi Dragnea se luptă să îi demită. Toate aceste lucruri costă, din păcate. România este nevoită să se împrumute și nu pentru investiții, ci pentru salarii și pensii.”, încheie Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90