New Profesional Consult 930 x 122

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: NU VĂ BATEȚI JOC DE COPII!

Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș, critică demersul ministrului Educației, Liviu Marian Pop, de a introduce manuale de sport pentru clasa a V-a, dar și manuale de dirigenție. Guvernarea PSD-ALDE ar trebui să fie preocupată de activitatea sportivă a copiilor, care oricum nu este suficientă, iar nu de teorie sportivă, atrage atenția Ivan.

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

”Copiii din România au nevoie să practice sportul, nu să îl învețe din manuale! Nu vă bateți joc de copii! Profesorii sunt cei care au datoria să aplice teoria acumulată în anii de studiu în ore interactive de educație fizică.

Ar trebui să facem un exercițiu de imaginație: în aceste condiții propuse de Ministerul Educației, orele de sport din România ar însemna manuale, caiete și săli de clasă. În loc să facă exerciții fizice, copiii vor sta să tocească! Trăim într-o țară în care, după ce că sunt puține ore de educație fizică, Ministerul Educației vrea să le transforme în teorie.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

Îngrijorător este și numărul mare al copiilor supraponderali din țara noastră și, după cum vedem, guvernanții nu vin cu nicio soluție pentru diminuarea acestei probleme, prin introducerea mai multor ore de sport, ci, din contră, introduc manuale de sport, de parcă așa s-ar reduce obezitatea!

Potrivit unor date furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, România ocupă un loc fruntaș în ceea privește obezitatea infantilă, în anul 2015 țara noastră clasându-se pe poziția a patra, iar în 2017 fiind al doilea stat din Europa cu un grad ridicat de obezitate în rândul copiilor și al tinerilor. Sunt date alarmante!”, avertizează Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș.

O altă problemă pe care o ridică Ivan este aceea legată de eventualele afaceri și ilegalități care pot fi acoperite de tipărirea acestor manuale: ”Pe lângă manualul de sport și manualele de pregătire sportivă adresate elevilor din învățământul vocațional, ministrul Educației, Liviu Marian Pop, dorește și introducerea manualului de dirigenție.

Oare la ce se gândesc guvernanții PSD-ALDE atunci când vor să introducă aceste manuale? Cu siguranță nu la copii, care deja au ghiozdanele prea grele și pline de cărți, ci, probabil, la afacerile care ar lua naștere în urma tipăririi acestor manuale, la banii pe care unele edituri i-ar câștiga. Nu era mai bine dacă în locul manualului de sport ar fi fost introduse mai multe ore de educație fizică? Cu siguranță, da!”

Partidul Pro România filiala Argeș dezaprobă acest demers al Ministerului Educației și susținerea pe care ministrul Liviu Marian Pop o are din partea actualei guvernări.

”Conducătorii acestei țări ar trebui să se gândească la binele nostru, al cetățenilor, la sănătatea copiilor noștri, sănătate care nu o câștigă cu manualul de sport. O problemă atât de mare precum obezitatea infantilă nu va fi înlăturată prin teorie, sub nicio formă! În schimb, adevăratele ore de educație fizică, alături de alte măsuri bineînțeles, ar ajuta!”, conchide Bogdan Ivan.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3