EcoMoto 930×122

departamentul verzilor

DEPARTAMENTUL VERZILOR DIN PRO ROMÂNIA PITEȘTI A ÎNCEPUT SĂ LUCREZE. A TRANSMIS DEJA PRIMA SA SESIZARE GĂRZII FORESTIERE

După ce locuitorii din cartierul Găvana din Pitești au transmis primele reacții privind prezența unor resturi de construcții în zona pădurii Trivale, Departamentul VERZILOR din cadrul organizației PRO România a transmis Gărzii Forestiere Argeș prima sa sesizare, prin care a cerut oficial luarea măsurilor de înlăturare a acestora.

Citiți și: Putere maximă: Ivan, Gentea și Mînzînă își unesc forțele pentru viitorul Argeșului

Iată ce se arată în document:

DOMNULE DIRECTOR, 

Citiți și: Comună din județ, pe un butoi de pulbere: „De aici, dejecții sunt deversate direct în Râul Argeș!”

               Subscrisa Organizația Pitești a Partidului PRO ROMÂNIA (…), având în vedere prevederile Legii 743/2015 și OUG  32/2015, date fiind competențelele instituției pe care o conduceți în sens de monitorizare și control, prin prezenta formulăm

SESIZARE

privind grave încălcări ale regimului silvic, solicitându-vă identificarea persoanelor vinovate, tragerea acestora la răspundere și luarea măsurilor legale în vederea înlăturării problemelor sesizate.

MOTIVELE SESIZĂRII

                Ca urmare a  constituirii și funcționării în cadrul organizației noastre a unui departament dedicat problemelor de mediu, interesat de promovarea unor politici de educare a populației și sensibilizare a locuitorilor din zonele de contact cu pădurea în sensul conservării acesteia, am fost sesizați că în zona mai sus indicată, în dreptul imobilelor existente pe stradă (pe partea paralelă pădurii) în dreptul numerelor 18- 22, unul dintre locuitori a extins în mod nelegal calea de acces situată în marginea zonei forestiere, efectuând lucrări neautorizate în spațiul forestier.

                Deplasându-ne la locul respectiv, am observat următoarele:

                Locul la care s-a intervenit se află în marginea unei pante lângă calea de acces din dreptul imobilelor de locuit. Din marginea pantei înspre partea de jos începe spațiul forestier.

                 După ce au fost instalate plase cu rol de susținere a materialului de umplere în interiorul terenului forestier, în spațiul creat pe teren s-au deversat resturi de construcții și piatră (a se vedea fotografia). Cu piatră și resturi de construcție au fost îngropați inclusiv primii copaci din liziera aflată în panta respectivă. Pe umplutura creată s-a generat astfel o extindere a drumului deja existent cu încă o lățime de aprox. 2 m. Totodată, au fost tăiate ramurile copacilor seculari din marginea pădurii. Pentru aceste rațiuni, solicităm luarea de urgență a măsurilor legale în vederea readucerii zonei forestiere afectate în starea inițială ( …)”.

Transmite și tu sesizări despre poluare la e-mail proromania.ag@gmail.com!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90