Comdata 930 x 122

ENL

EUROPARLAMENTARUL LAURENŢIU REBEGA, SEMNAL DE ALARMĂ CU PRIVIRE LA COPIII ŞI TINERII ROMÂNIEI

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega, semnal de alarmă cu privire la copiii şi tinerii României. Europarlamentarul Laurenţiu Rebega atrage atenția că „peste 4 milioane de români muncesc astăzi în UE. Prin corespondență, la o persoană plecată, cel puţin un membru al familiei rămâne în ţară. Peste 350.000 dintre aceştia sunt copii cu unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi acest lucru ar trebui să ne preocupe la modul foarte serios. Pentru ei, România nu are, în acest moment, nicio strategie la nivel naţional!”.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA, ÎNGRIJORAT DE MIGRAȚIA PE MAREA NEAGRĂ

De aceea, spune europarlamentarul, „dimensiunea reală a acestui fenomen rămâne necunoscută. Cei mai mulţi dintre copii sunt lipsiţi de îngrijirea, educaţia şi dragostea părintească. Există o categorie de copii care nu se află sub directa supraveghere a niciunui adult, fie părinte, rudă sau cunoştinţă iar, de aici, se nasc o serie de probleme foarte grave: disfuncţii în dezvoltarea lor psiho-emoţională, abandonul şcolar, lipsa de comunicare, infracţionalitate crescută, tendinţa de izolare. În multe sate din România au rămas doar bătrânii şi copiii. Dacă instituţiile statului şi reprezentanţii societăţii civile vor continua să ignore aceste drame şi nu vor veni, de urgenţă, cu un set de politici publice concrete care să vină efectiv în sprijinul acestor familii şi al copiilor lor, vom pierde nu doar o generaţie întreagă de tineri, ci şi şansa oricărui viitor mai bun pentru România!”.

Pe de altă parte, mai spune Rebega, şi tinerii României se confruntă cu dificultăţi, ei fiind „uitaţi sau aduşi în discuţie doar când e vorba de voturi şi de campanii electorale. Cum poţi vorbi despre viitorul României când, în realitate, un sfert dintre tinerii noştri trăiesc la limita sărăciei, iar educaţia e în comă indusă? Tinerii României au fost abandonaţi, lăsaţi în voia sorţii, reduşi la tăcere. Poate şi pentru că nu aduc prea multe voturi… Cei mai mulţi dintre ei visează doar să plece din ţară!”.

Citiți și: BOGDAN IVAN ȘI EUROPARLAMENTARUL REBEGA, ÎMPREUNĂ PENTRU ARGEȘ

În final, Rebega pune câteva întrebări dureroase: „De ce s-a ajuns aici? Cine răspunde pentru asta şi, mai ales, ce e de făcut?” şi concluzionează că „avem datoria să facem ceva PENTRU şi CU tinerii noştri!”, promiţând că în săptămânile viitoare va prezenta propuneri concrete în acest sens.

Parlamentul European nu este responsabil de conţinutul acestui articol. Articolul este subvenţionat din bugetul 400 al Grupului ENL.

Posada 555×222
Comdata 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066