EcoMoto 930×122

laurențiu rebega

LAURENȚIU REBEGA: CE SPUN DE 2 ANI DESPRE IMIGRANȚI SE ADEVEREȘTE!

Laurențiu Rebega: „Ceea ce spun de peste doi ani despre imigranți se adeverește sistematic!”. Europarlamentarul Laurențiu Rebega face o radiografie a situației statului român în raport cu problema imigranților.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ȘI VICTOR PONTA, EVENIMENT ÎN SUA

„Menirea omului politic este să construiască. Profețiile, mai ales cele negative, nici nu ar trebui să existe într-o țară bine condusă.

Din păcate, ceea ce spun eu de peste doi ani se adeverește sistematic! În România vin din ce în ce mai mulți imigranți ilegali. Deocamdată, țara noastră este o țară de tranzit. Refugiații vor să ajungă în Occident. Cu doar câteva zile în urmă, am avertizat că fluxul acesta va continua să crească și, mai mult, că țările din Occident vor trimite înapoi în România acele persoane care nu sunt dezirabile. Spuneam atunci că România va deveni un țarc de refugiați.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

Ultima ispravă a fost că două mașini cu refugiați au forțat un baraj al Politiei. Polițiștii au trebuit să facă uz de armă pentru a le opri. Asalt ca-n filme!

Nu e clar, din comunicatul de presă, dacă au fost capturate ambele mașini sau numai una. Este, însă, cert că presiunea la frontierele țării e din ce în ce mai mare, iar autoritățile nu sunt pregătite să facă față.

Nu e vorba aici atât despre gestionarea securității frontierei, cât mai ales despre gestionarea problemei unor prezumtivi solicitanți de azil în România. Dacă refugiații încearcă să treacă din România spre Occident, țara noastră devine, juridic, prima țară a Uniunii în care pun piciorul. Deși Acordul Dublin este în curs de revizuire, e foarte plauzibil să admitem că refugiații indezirabili din Germania sau Suedia vor fi trimiși la loc în România.

Ceea ce susțin eu este că, pe termen scurt și mediu, România nu are capacitatea economică, instituțională, socială și, nu în ultimul rând, culturală de a primi refugiați. România are probleme mari în a-și plăti cetățenii la valoarea muncii pe care aceștia o depun. România are probleme mari în a-și civiliza propriii ei cetățeni! România are probleme mari în privința educației naționale și a sistemului de învățământ. România are probleme mari în privința corupției! În aceste condiții, românii care au plecat și pleacă în Occident sunt, din păcate, cei mai instruiți și cei mai calificați, iar această emigrație nu dă semne că s-ar opri.

În locul celor care pleacă vin, deci, refugiați din alte culturi, cu alte religii, cu alte obiceiuri. Aici este marea slăbiciune a statului român! Când România va ști să își păstreze cetățenii prin condiții de viață și de muncă decente, abia atunci vom putea să discutăm și despre posibilitatea primirii unor migranți din alte țări.”, avertizează europarlamentarul Laurențiu Rebega.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90