Posada 930 x 122

laurențiu rebega

LAURENȚIU REBEGA: COLAPS! PRĂPASTIE URIAȘĂ ÎN UE

Laurențiu Rebega: Colaps! Prăpastie uriașă în UE. Europarlamentarul Laurențiu Rebega a publicat o analiză despre perspectivele Uniunii Europene și motivele care împiedică acest proiect să se transforme în succesul dorit de statele membre și la care aspiră cetățenii europeni.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA, ÎNGRIJORAT DE MIGRAȚIA PE MAREA NEAGRĂ

”Pe 1 noiembrie 1993 avea să intre în vigoare Tratatul de înființare a Uniunii Europene, încheiat în Maastricht, în Olanda. Astăzi rememorăm viziunea politică a marilor lideri europeni pentru o uniune politică și o Europă mai integrată.

1993 este și anul în care țara noastră a semnat Acordul de Asociere a României la Uniunea Europeană, certificând astfel drumul său către aderarea la spațiul european.

Citiți și: BOGDAN IVAN ȘI EUROPARLAMENTARUL REBEGA, ÎMPREUNĂ PENTRU ARGEȘ

Uniunea Europeană a fost și trebuie să rămână un câștig pentru Europa. Dacă la sfârșitul secolului al XX-lea era o mare putere a lumii contemporane, în acest moment Uniunea Europeană este în colaps. Măcinată de crize și interese politice, are, categoric, nevoie de o reformă totală. Asta nu înseamnă că sunt pentru dezmembrarea Europei sau pentru izolare!

2017 este un an extrem de dur pentru UE. Fie că vorbim de Brexit sau de Catalonia, de criza migrației sau de criza economică, toate au un numitor comun: derapajele provocate de excesul de centralizare și reformele structurale neadaptate realităților naționale.

Cred că cea mai mare problemă a Uniunii este tocmai prăpastia uriașă dintre cetățenii săi și sistemul politic. Trebuie să reclădim o Europă a națiunilor libere și cooperante. Cred că reîntoarcerea la națiunile Europei este, în fapt, revenirea la fundamentul Uniunii Europene. Dacă în vocea Europei nu se aude glasul popoarelor, atunci Uniunea Europeană va pierde pariul cu Europa!”, avertizează europarlamentarul Laurențiu Rebega.

Parlamentul European nu este responsabil pentru conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

Posada 555×222
Posada 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066