New Profesional Consult 930 x 122

laurențiu rebega

LAURENȚIU REBEGA, DESPRE POLITICA EXTERNĂ A ROMÂNIEI

Europarlamentarul Laurențiu Rebega cere o politică externă mai activă a României

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA, ÎNGRIJORAT DE MIGRAȚIA PE MAREA NEAGRĂ

Europarlamentarul Laurențiu Rebega deplânge eșecul României în negocierile privind statutul lucrătorilor detașați din UE și ”politica struțului cu capul în pământ” pe care o duce țara noastră.

”12 ore de negocieri, atât le-a luat miniștrilor europeni ai muncii și afacerilor sociale ca să limiteze dreptul european privind libera circulație a muncitorilor detașați. O bătălie din care România iese, din nou, perdantă. Macron câștigă pariul politic cu cetățenii săi, în timp ce România își linge rănile. Sigur că discutăm de poziții diferite de putere, însă rezerva cu care autoritățile române au îngropat acest dosar este cel puțin păguboasă.

Citiți și: BOGDAN IVAN ȘI EUROPARLAMENTARUL REBEGA, ÎMPREUNĂ PENTRU ARGEȘ

România tace în vreme ce Ungaria, Lituania, Letonia și Polonia au refuzat categoric să susțină propunerea, iar Irlanda, Marea Britanie și Croația s-au abținut”, arată europarlamentarul pe pagina sa de socializare.

El mai arată că ”modificările pentru sectorul transportului rutier au fost un subiect de dispută permanentă cu țările din Grupul de la Vișegrad, dar și cu România, Spania și Portugalia. Din nou, țara noastră pare să fi adoptat o politică extrem de discretă. Să fie de vină vizita președintelui francez Emmanuel Macron la Cotroceni? Franța a obținut ce a dorit: limitarea detașării la 12 luni, cu o prelungiră maximă de șase luni, dar a cedat pe sectorul transportului rutier.

Până la adoptarea unei reforme speciale pe sectorul transportului rutier, se va aplica în continuare Directiva din 1996 referitoare la remunerarea lucrătorilor detașați”.

Rebega observă că pe toate aceste teme ”la București e liniște. Cu siguranță nimeni nu are niciun interes să-și trâmbițeze eșecul. România are, legal, 46.000 de lucrători detașați în alte țări, majoritatea lucrează în transporturi, construcții, turism și agricultură. Ei și firmele românești vor avea de pierdut. Tactica României pare a fi mai degrabă prudentă, preferând să-și asume, după caz, pagubele colaterale”.

În final, europarlamentarul român atrage atenția că ”totuși, politica struțului cu capul în pământ nu a adus niciodată României vreun succes. Greșesc eu?”

New Profesional Consult-555×222
Nisan 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066