Donaris 930 x 122

laurențiu rebega

LAURENȚIU REBEGA, DISCURS ACID ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

Laurențiu Rebega, discurs acid în Parlamentul European. Europarlamentarul Laurențiu Rebega a ținut ieri în Strasbourg un discurs ”Despre starea Uniunii”. Este un discurs în care Rebega analizează pe scurt situația actuală a Uniunii Europene și în care atrage atenția asupra viitorului acesteia. Iată discursul integral prezentat de Laurențiu Rebega în plenul Parlamentului European:

Citiți și: DE CE NU NE VOR ÎN SCHENGEN? ADEVĂRATUL MOTIV

”Un proverb vechi ne spune că un mare conducător apare numai atunci când există adversari puternici. Prin extensie, aș spune că un mare proiect poate să apară numai atunci când se confruntă cu alte proiecte la fel de bune.

De doi ani am susținut cu tenacitate și seriozitate ideea că Europa se află pe un drum greșit și că, pentru a putea păstra proiectul pe care l-au visat părinții întemeietori, este necesară o reformă profundă a Uniunii și, mai ales, este necesară o flexibilizare și o descentralizare reală a deciziei.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA, ÎNTÂLNIRI CU LIDERI AI ADMINISTRAȚIEI SUA

Aceste idei le-a repetat în Atena, acum câteva zile, copilul răsfățat al euroforicilor, nimeni altul decât președintele Franței, Emmanuel Macron! Spune cineva că Emmanuel Macron este extremist sau antieuropean?

Lăsând ironia la o parte, mă bucur sincer că centrul politic a ajuns la această concluzie! Poimâine președintele Comisiei va vorbi despre Starea Uniunii. Aștept cu nerăbdare un discurs curajos și vizionar, care să redea Uniunii energia și entuziasmul pe care le-au avut în 1957 semnatarii Tratatului de la Roma!

Să lăsăm națiunile să vorbească! Viitorul se poate construi doar cu cetățeni responsabili!”.

Parlamentul European nu este responsabil pentru conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

New Profesional Consult-555×222
Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066