Donaris 930 x 122

laurențiu rebega

LAURENȚIU REBEGA, MESAJ IRONIC PENTRU JUNCKER

Laurențiu Rebega, mesaj ironic pentru Juncker: ”Domnule Juncker, nu e suficient să ștergi apa cu cârpa dacă robinetul rămâne deschis!”.

Citiți și: DE CE NU NE VOR ÎN SCHENGEN? ADEVĂRATUL MOTIV

Europarlamentarul Laurențiu Rebega comentează într-un stil acid discursul recent al președintelui Comisiei Europene despre Starea Uniunii Europene. Iată analiza europarlamentarului român cu privire la mesajul lansat la Strasbourg de Jean-Claude Juncker:

”Săptămâna aceasta la Strasbourg evenimentul central a fost discursul președintelui Comisiei Europene despre Starea Uniunii.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA, ÎNTÂLNIRI CU LIDERI AI ADMINISTRAȚIEI SUA

Firesc, cele mai importante tabloide europene s-au înghesuit să „decodifice” mesajul lui Jean-Claude Juncker. Părerile sunt fix precum e starea Uniunii Europene în acest moment: DIVIZATE!

Și la Strasbourg discursul lui Juncker a avut parte de critici din partea mai multor eurodeputați, cărora președintele Comisiei Europene nu le-a răspuns, plângându-se că are dureri din cauza sciaticii. Atitudinea lui Juncker reflectă atitudinea generală și reacția Uniunii la așteptările cetățenilor săi: SFIDAREA!

Ca atare, presa a vuit. Astfel, în timp ce ziarul britanic Daily Express titrează „Mulțumim lui Dumnezeu că plecăm din UE”, The Telegraph avertizează că Marea Britanie va regreta Brexit-ul.

Tabloidele din Germania reacționează vehement față de apelul lui Juncker pentru ca toți membrii UE să adopte moneda euro, contrar poziției guvernelor francez și german. Frankfurter Allgemeine concluzionează: „Mai mult euro, mai mult Bruxelles, mai mulți bani”, iar Die Welt definește planurile lui Juncker drept „absurde” și se întrebă retoric „unde și-a petrecut căpitanul Juncker ultimii ani?”.

Critic este și ziarul „Le Soir”, care sesizează contradicții marca Juncker: „spune că dorește o Europă mai rapidă și mai eficientă, dar este împotriva Europei cu mai multe viteze”.

Una peste alta, „vântul favorabil” de care pare că se bucură Uniunea, în opinia liderului său, se lovește de obstacole insurmontabile, cel puțin pentru moment. Și mă refer aici la schimbările climatice, problematica socială, șomaj, sărăcie, terorism, protejarea frontierelor, controlul migrației și criza refugiaților. Toate aceste probleme nu și-au găsit rezolvarea pentru că Europa se află pe un drum greșit!

Și, domnule Juncker, nu e suficient să ștergi apa cu cârpa dacă robinetul rămâne deschis!”, își încheie ironic comentariul europarlamentarul român Laurențiu Rebega.

Comdata 555×222
Nisan 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066