Donaris 930 x 122

laurențiu rebega

LAURENȚIU REBEGA, REPLICĂ DURĂ ÎN APĂRAREA ROMÂNIEI

Europarlamentarul Laurențiu Rebega ia apărarea României împotriva unui alt europarlamentar român.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ȘI VICTOR PONTA, EVENIMENT ÎN SUA

Într-o postare intitulată ”Agentul Preda (art.) 007”, Rebega ia apărarea României împotriva europarlamentarului Cristian Preda, care a cerut astăzi suspendarea dreptului de vot al țării noastre în Consiliul Uniunii Europene.

”Cu vreo 30 de ore înaintea Zilei Naționale, în care, vă aduc aminte, sărbătorim ideea de unire a românilor, colegul meu, onorabilul deputat Dan Cristian Preda, doctor în științe politice, a cerut, în plenul Parlamentului European, activarea articolului 7 din TUE, adică suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul Uniunii.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

Motivul invocat de distinsul coleg ar fi încercarea Guvernului român de a distruge Justiția, utilizând „dictatura majorității parlamentare” și ignorând opiniile magistraților și zecile de mii de cetățeni care au protestat împotriva pachetului de legi care încă se discută în Parlamentul național.

Îl întreb două lucruri pe domnul profesor Preda:

1.Ce înțelege dânsul prin „dictatura majorității parlamentare”? Oare toate deciziile trebuie luate prin consens și, dacă nu există consens, alegem soluția străzii? Asta nu se cheamă, oare, populism?

2.Dacă, să zicem, instituțiile europene suspendă dreptul de vot al României, înseamnă că țara noastră e un fel de „stat eșuat”, este neguvernabilă și ar trebui să devenim, de facto, dar și de jure, un teritoriu lipsit de suveranitate și administrat direct de la Bruxelles, Berlin sau din altă parte. Oare domnul Preda crede că asta e soluția? Dumneavoastră, cetățenii României, ce părere aveți?

Am criticat și eu, în foarte multe ocazii, derapajele autorităților de la București. Consider și eu că trebuia să fie cerut avizul Comisiei de la Veneția. Dar cred că a cere, ca deputat român în Parlamentul European, pedepsirea României pentru o procedură care se înscrie în regulile democrației denotă o dizabilitate emoțională gravă.

Eu n-am atâta școală câtă are domnul Preda, dar știu că acela care se poartă ca un sclav va fi întotdeauna tratat ca un sclav!”, acuză Laurențiu Rebega.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90