Comdata 930 x 122

laurențiu rebega

RAPORTUL MCV, FĂCUT PRAF: “FOAME ÎN ROMÂNIA, PROFIT ÎN OCCIDENT!”

Raportul MVC, făcut praf: “Foame în România, profit în Occident!”. Europarlamentarul Laurențiu Rebega dezvăluie într-un comunicat de presă semnificațiile noului Raport al Comisiei Europene pe MCV.

Citiți și: FMI, ATACAT DUR DE LAURENȚIU REBEGA: “ESTE ȘOCANT”

”Noul Raport al Comisiei Europene pe MCV pentru România nu avea cum să fie pozitiv în contextul general din țară. De la demonstrațiile din iarnă împotriva Ordonanței 13 la noianul de declarații și luări de poziție recente, este clar că în România se poartă un război politic a cărui miză este Justiția.

Nu spun că în țara noastră toate merg bine, iar Justiția șomează. Sunt de acord cu multe dintre recomandările Raportului. Doar că ele, prin generalitate, sunt valabile aproape pentru orice țară europeană.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA AVERTIZEAZĂ: “NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI!”

În aceste condiții, pentru actorii interni Raportul este un instrument de luptă, fiecare tabără scoțând în evidență ceea ce îi convine. Comisia Europeană, însă, nu a intenționat să favorizeze sau să intimideze cu acest Raport taberele politice din România. Cel puțin nu la modul de a schimba, peste noapte, o anumită configurație politică. Nu, intenția Comisiei este de a păstra o pârghie de control asupra României, indiferent cine se află la putere. De ce? România se află într-o zonă geopolitică fierbinte și orice grad de libertate în plus ar căpăta, consecințele sunt foarte greu de anticipat. Problemele pe care le are Bruxelles-ul cu Polonia sau Ungaria nu trebuie să se repete și în România!

Mai mult, guvernanții de la Bruxelles și liderii din țările puternice consideră tacit că Uniunea trebuie să rămână împărțită între un centru select și o periferie pauperă. Dacă n-ar exista foamea din România, n-ar exista nici profitul pentru Occident!

Prin urmare, MCV-ul, Schengen-ul, Directiva lucrătorilor, calitatea „estică” a produselor din supermarketuri, toate fac parte dintr-o stare de lucruri pe care Bruxelles-ul și alte două-trei capitale nu au niciun interes să o schimbe.

MCV-ul este morcovul agățat de un băț pe care călărețul îl ține în fața măgarului pe care călărește. Iar drumul e al dracului de lung!

P.S.: Celor care mă acuză că victimizez România le atrag atenția că în aceeași situație se află și Bulgaria, acolo unde la putere se află o coaliție de dreapta!”, atrage atenția Laurențiu Rebega.

New Profesional Consult-555×222
Jupiter 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066