NOR CURIER 930X122

laurențiu rebega

REBEGA CRITICĂ LIPSA DE REFORMĂ A UNIUNII EUROPENE

Europarlamentarul Laurențiu Rebega critică lipsa de reformă a Uniunii Europene.

Citiți și: LAURENȚIU REBEGA ȘI VICTOR PONTA, EVENIMENT ÎN SUA

Europarlamentarul Laurențiu Rebega a criticat, ieri, într-un discurs ținut în plenul de la Strasbourg, lipsa de reformă a Uniunii Europene.

”Când a creat Uniunea Europeană, Dumnezeu s-a gândit să dea celor trei instituții europene trei calități: știință, putere și voință. Dar a venit diavolul și a spus: Doamne, e prea mult. Iar Dumnezeu a spus: bine, atunci să aibă numai câte două dintre aceste calități.

Citiți și: PRO ROMÂNIA, REPREZENTARE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. ÎN ȚARĂ, PSD SE ADUNĂ LA MITING

Consiliul European are putere și știință, dar din nefericire nu are voință”, a declarat Rebega în plenul Parlamentului European.

El a oferit apoi și date concrete: ”Lucrările Consiliului European de săptămâna trecută au demonstrat acest lucru. În dosarul Europa digitală, da, s-au făcut câteva progrese, în dosarul PESCO s-au formulat numai intenții bune, în chestiunea refugiaților, ca și în cazul Brexit, se vorbește despre progrese, dar se recunoaște că nu sunt semnificative.

În privința reformei Uniunii Europene, nu avem însă nimic, ori aceasta este principala noastră problemă. Înaintea lucrărilor s-a vorbit despre un ”Road Map”. Foarte bine, dar problema este că nu avem încă acest Drum”.

În concluzie, Rebega a atras atenția că ”până când nu vom decide cu toții, Consiliul, Parlamentul, Comisia Europeană, să construim acest drum, Uniunea va bate pasul pe loc, iar drumul începe cu o reformă, oricât ar fi ea de dură și de costisitoare”.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3