New Profesional Consult 930 x 122

alde

SCANDAL ÎN ALDE. DANIEL CONSTANTIN EXPLICĂ

UPDATE 2: ”Este rușinos ca domnul Tăriceanu să vorbească despre șantaj atât timp cât el este cel care s-a luptat ca persoane cu probleme penale să își găsească loc pe listele partidului pentru alegerile parlamentare.”, a punctat Daniel Constantin, copreședinte ALDE, vicepremier și ministru al Mediului.

Citiți și: Cum a salvat argeșeanul Daniel Constantin o organizație în picaj liber: scor peste așteptări la alegeri

UPDATE 1: “Acestea sunt motivele principale pentru care am hotărât astăzi, împreună cu colegii mei, să părăsim sala unde se organiza o delegație permanentă a ALDE, convocată în mod nestatutar.

Delegaţiile Permanente Teritoriale nu sunt statutare şi implicit convocarea Delegaţiei Permanente Naţionale în baza deciziilor acestor organe de conducere la nivel judeţean şi de sector a municipiului Bucureşti, pentru următoarele motive:

Citiți și: CONSILIERUL LOCAL PITEȘTEAN IONUȚ OLARIU A TRECUT LA PRO ROMÂNIA

În baza art. 116 din Statutul ALDE: „toate prevederile statutului care contravin măsurilor tranzitorii intră în vigoare după data organizării primelor alegeri în interiorul ALDE, iar după data organizării acestora articolele măsurilor tranzitorii se abrogă”.

În baza protocolului de fuziune între PLR şi PC, în anexa nr 3., la art. 4, se prevede în mod clar că pe perioada de valabilitate a dispoziţiilor tranzitorii prevăzute în statutul ALDE conducerea organizaţiilor judeţene este asigurată de Biroul Executiv şi Biroul Teritorial comasat paritar.

În aceste condiţii, deciziile Delegaţiilor Permanente Teritoriale sunt nule, motivat de faptul că aceste organe de conducere la nivel judeţean şi de sector nu sunt constituite în mod statutar, constituirea acestor organe de conducere la nivel judeţean se poate realiza doar după Congresul ALDE.

În baza art. 101 din Statutul ALDE s-a stabilit componenţa Delegaţiei Permanente Naţionale formată din:

a.Delegaţia Permanentă Naţională a PLR

b.Consiliul Naţional al PC.

Componenţa Delegaţiei Permanente Naţionale convocată pentru data de astăzi, 19.03.2017, nu a fost statutară deoarece potrivit art. 61, raportat la art. 101 şi art. 116 din Statutul ALDE, componenţa acestui organ de conducere la nivel naţional nu se poate realiza în această formulă decât după Congresul ALDE, până la această dată (alegeri) în cadrul Delegaţiei Permanente trebuie convocate cele două structuri de conducere ale partidelor care au fuzionat, indicate anterior (Delegaţia Permanentă Naţională a PLR şi Consiliul Naţional al PC).”, precizează Daniel Constantin.

Scandal în ALDE. Daniel Constantin explică. Delegația Permanentă a partidului (de fapt, tabăra Tăriceanu) a decis astăzi ca ALDE să aibă congres pe 21 aprilie 2017, la Palatul Parlamentului. A fost o Delegație Permanentă nestatutară, acuză copreședintele Daniel Constantin. Este motivul pentru care Constantin și mai mulți membri ALDE au părăsit Delegația.

„Am ieșit astăzi din Delegația Permanentă pentru că am constatat că se încalcă statutul în mod constant. (…) Am agreat miercuri și am convocat Delegația Permanentă, însă secretariatul, dintr-o anumită parte, a convocat alți colegi.

În conformitate cu statutul agreat acum 2 ani, normele tranzitorii spun foarte clar: componența Delegației Permanente e formată din Delegația Permanentă a PLR și Consiliul Național al PC. Este foarte clar acest lucru și am vrut să-l aduc la cunoștința ședinței de astăzi. Din motivul ăsta am intrat împreună cu colegii acolo și am spus: Oameni buni, nu s-au convocat toți oamenii în Delegația Permanentă!

Nu pot să particip sau să validez convocarea congresului pe o delegație care nu există. Mai mult, în statutul ALDE, la articolul 56, se spune că Delegația Permanentă este cea care convoacă Congresul, la solicitarea Biroului Executiv sau de către jumătate plus unu din delegațiile permanente teritoriale. Delegațiile permanente teritoriale nu sunt statutare. Așadar, se încearcă convocarea congresului de către organisme care nu există.”, a explicat Daniel Constantin după părăsirea ședinței.

„Am convenit acum 4 luni că vom avea președinte unic. Am convenit că nu voi candida pentru funcția de președinte, ci voi ocupa funcția de președinte executiv.

Ca atare, nu acesta a fost motivul acestor dispute, care, din păcate, regret profund că au ieșit în spațiul public. Motivele neînțelegerilor au fost legate de modalitatea în care se iau decizii în ALDE. N-am acceptat și nu o să accept ca cineva din afara partidului din care fac parte să ia decizii în partidul nostru, cu acceptul unuia dintre copreședinți! Asta este marea problemă pe care o avem și ăsta este pericolul pe care îl avem și, din păcate, îl va avea ALDE în perioada următoare. Nu voi accepta ca în partidul pe care nu-l voi părăsi să fie luate decizii în mod unilateral!”, a afirmat Daniel Constantin.

Acesta a precizat că nici el și nici parlamentarii ALDE care îl susțin nu vor pleca din ALDE și vor sprijini în continuare Guvernul Grindeanu. În plus, Daniel Constantin a declarat că în cazul în care va exista în acest sens o decizie a coaliției de guvernare, va pleca din funcțiile de vicepremier și ministru al Mediului: „Nu am ținut niciodată la funcții!”. Mâine Constantin ar urma să aibă o discuție pe acest subiect cu prim-ministrul Sorin Grindeanu.

HerasMed (555 x 222 px)
HerasMed (570 x 90 px)