SPALATORIE MURAY  930×122

covid-19

Raed Arafat recunoaște că valul 5 al pandemiei nu are un impact major

Într-o conferință de presă susținută ieri, 19 ianuarie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a afirmat că impactul pe care l-a avut valul 5 al pandemiei de coronavirus, până acum, nu este un impact major şi nu impune suplimentarea paturilor ATI.

Citiți și: Fără vaccinuri! Țara care tratează COVID cu ceaiuri și gargară cu apă sărată

De asemenea, medicul a afirmat faptul că în spitale există în continuare capacitate pentru preluarea pacienților diagnosticați cu virusul COVID-19.

DECLARAȚIILE ȘEFULUI DSU, RAED ARAFAT

„Din fericire, impactul nu e unul major, care să necesite paturi şi capacităţi suplimentare. (…) Astăzi am depăşit 500 de cazuri în secţiile de terapie intensivă, dar capacitate pentru preluare încă există. Monitorizăm foarte atent acest lucru (…). Cu cât creşte numărul cazurilor pozitive, există posibilitatea să crească şi numărul cazurilor din terapie intensivă în continuare.

Citiți și: Covid-19 se întoarce! Vine valul 6

Astăzi am avut 43 de pacienţi noi în terapie intensivă. Sunt zile în care avem doi pacienţi noi în terapie intensivă sau sunt zile în care avem 20 sau 30, dar astăzi am avut 43. (…)

Dacă va continua impactul pe terapie intensivă (…), normal că ăsta e un semnal de alarmă că există un impact serios, mai ales că avem persoane nevaccinate vulnerabile.

Nu toate formele sunt cauzate de Omicron, sunt şi forme cauzate de Delta. (…) Rolul nostru este să ne pregătim să creştem capacitatea, dacă este nevoie, în continuu”, a declarat Raed Arafat în conferința de presă susținută ieri la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Șeful DSU a mai afirmat și faptul că, până la acest moment, nu se discută despre restricţii suplimentare.

Sursă foto: Digi24

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

New Profesional Consult 570×90