NOR CURIER 930X122

capuse

ARGEŞENI DIAGNOSTICAȚI CU BOALA LYME

Argeșeni diagnosticați cu boala Lyme.

Citiți și: Specialiștii avertizează. Atenție la căpușe!

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), la această oră în judeţul Argeş sunt înregistrate opt cazuri de contractare a bolii Lyme.

Este o boală provocată de muşcătura de căpuşă, în special ca urmare a ieșirilor la iarbă verde. Căpuşele pot fi combătute prin stropiri cu substanţe speciale.

Citiți și: Pericol mare! Zeci de persoane au ajuns la spital mușcate de căpușe

Cele mai multe cazuri de boală Lyme (borelioză) se tratează cu succes cu antibiotice. Netratată, boala poate duce la infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, ajungându-se chiar și până la deces.

Cei opt argeşeni cu acest diagnostic sunt un bărbat de 60 de ani, o femeie de 57 de ani, o femeie de 28 de ani, o altă femeie de 73 de ani şi un băiat de 6 ani – toţi din Piteşti, precum şi un copil de 11 ani din Bascov, un alt copil de 7 ani din Călineşti şi o femeie de 59 de ani din Dobrogostea.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3