Donaris 930 x 122

E-coli

CAMPANIE FĂRĂ PRECEDENT ÎMPOTRIVA E.COLI

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că va demara mâine un plan de control pentru a preveni apariția bacteriei E.coli în produsele alimentare de origine animală.

Citiți și: LIBERTATEA: CAZUL COPIILOR DIN ARGEȘ INFECTAȚI CU E.COLI, MUȘAMALIZAT

Planul Naţional de Control, care va fi derulat prin direcţiile judeţene, va avea ca tematică „determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud”. După demararea planului de control se vor preleva probe din abatoare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, restaurante, ferme, târguri şi pieţe agroalimentare şi dozatoare de lapte, planul fiind susţinut de crescătorii de animale şi de operatorii din industria alimentare de profil din România.

Planul va fi demarat ca urmare a unei analize de risc făcută de specialiştii instituţiei, după ce trei bebeluşi din Argeş au murit ca urmare a infectării cu E.coli, iar alţii au ajuns în stare gravă la spital. Un alt argument este apropierea sezonului estival, atunci când se estimează că vor creşte rulajul de marfă al unităţilor din industria alimentară şi afluxul de turişti.

Citiți și: FLAGRANT! PROFESOR PRINS CÂND LUA MITĂ

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90