Donaris 930 x 122

covid-19

ÎNCEP TESTĂRILE PENTRU STABILIREA GRADULUI DE IMUNIZARE A POPULAȚIEI LA COVID-19

Ministerul Sănătății a finalizat Ordinul pentru aprobarea efectuării Studiului de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Conform documentului, studiul va avea loc în perioada iunie-septembrie 2020.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

„Urmărim determinarea gradului de răspândire a infecției SARS-CoV-2 în populația României, pentru a putea fundamenta adecvat viitoarele măsuri de protecție a sănătății populației. Institutul Național de Sănătate Publică va coordona tehnic proiectul, va prelucra și va analiza datele, astfel încât în luna septembrie să avem primele rezultate.

Conform estimărilor, un numar de 29.019 seruri reziduale urmează să fie colectate și investigate. În acest sens vom aloca Institutului 1,6 milioane de lei pentru achiziția de kituri, reactivi etc”, precizează Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Studiul de seroprevalență va include seruri reziduale recoltate de la persoane din toate grupele de vârstă, care se prezintă conjunctural pentru recoltări de analize la laboratoarele din fiecare județ pe durata perioadei de înrolare și care vor fi selectate cu pas de eșantionare. Vor fi persoane fără semne și simptome de boală infecțioasă, în conformitate cu prevederile legale și care își vor exprima consimțământul informat de participare la studiu.

Direcțiile de sănătate publică vor selecta la nivelul fiecarui județ și al municipiului București un număr de 3-5 laboratoare care vor participa la studiu. Sunt laboratoarele proprii și/sau laboratoare externalizate ale spitalelor județene care deservesc ambulatorul de specialitate, alte laboratoare publice sau private care furnizează servicii pentru pacienți neinternați, laboratoare cu adresabilitate mare (peste 1.000 de probe/săptămână sau peste 40.000 de probe/an)

Ordinul pentru aprobarea efectuării Studiului de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2 pe teritoriul României va fi publicat în Monitorul Oficial.

Ministerul Sănătății vrea ca prin această testare să verifice nivelul de imunizare a populației și răspândirea în țara noastră a noului coronavirus. (Foto: descriptiv. Sursa: hotnews)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90