NOR CURIER 930X122

covid-19

SPITALELE DE SUPORT COVID DIN ARGEȘ POT RELUA INTERNĂRILE PENTRU PACIENȚII NON-COVID

Instituția Prefectului Argeș informează că, din 29 mai 2020, spitalele din județ folosite pentru tratarea pacienților cu COVID-19 pot asigura și asistența medicală pentru pacienții non-COVID, în baza unui ordin al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Singura condiție pe care unitățile medicale trebuie să o respecte este existența circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea către alte spitale a tuturor pacienților internați.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

De altfel, o parte dintre spitalele din Argeș desemnate anterior drept spitale de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți ca fiind infectați cu noul coronavirus și-au reluat deja activitatea cu pacienți non-COVID.

„Tratarea pacienților care suferă de alte afecțiuni a fost posibilă în urma Ordinului ministrului Sănătății nr. 961/29 mai 2020. Astfel, conform ordinului emis de ministrul Nelu Tătaru, în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul DSP, asistența medicală și pacienților non-COVID-19, în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

În baza aceluiași ordin, în funcție de evoluția epidemiologică locală, se pot relua internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90