Donaris 930 x 122

covid-19

VIDEO: MANAGERUL „PEDIATRIEI” DIN PITEŞTI, MESAJ IMPORTANT PENTRU PĂRINŢII CARE AU COPII CU SIMPTOME

Cu toţii cunoaştem cazuri cu anumite familii în care părinţii îşi retrag copiii de la şcoală în momentul în care aceştia prezintă diverse simptome, cele mai frecvente fiind tusea, nasul înfundat sau manifestări digestive care persistă.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

La prima vedere este bine că decid astfel, dar problema apare atunci când copiii stau acasă cu aceste simptome şi nu sunt consultaţi, perioadă în care intră în contact cu rude sau alte persoane. În acest sens, Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie, atrage atenţia asupra importanţei prezentării la o unitate de specialitate unde aceştia să fie testaţi, pentru a nu răspândi noul coronavirus.

 

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

 

„Sunt puţini copiii din Pediatrie care se internează şi nu sunt testaţi. Majoritatea se testează împreună cu aparţinătorul. Pentru noi este o obligativitate ca spital. Am avut discuţii cu mămici şi tătici care nu au dorit şi i-am întrebat: ce e rău în a te testa? Nu văd ce este rău în asta, în primul rând pentru binele lor şi al familiei. Poate sunt pozitivi, ajung acasă, răspândesc virusul şi aşa se umple Terapia Intensivă”, a spus Tudor Ionescu la conferinţa de presă de astăzi (detalii, AICI).

„Aproape toate cazurile COVID-19 pe care le-am avut cu copii au decurs favorabil – a mai precizat acesta.

Managerul Spitalului de Pediatrie spune că este important ca micuţii să fie investigaţi din timp şi să nu se ajungă la agravarea simptomelor.

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90