930×122 CUMPANA 5

carantină

SCĂDERE SEMNIFICATIVĂ A NUMĂRULUI PERSOANELOR CARANTINATE ÎN ARGEȘ

Instituția Prefectului Argeș informează că luni, 20 aprilie 2020, numărul persoanelor aflate în carantină la nivel de județ a ajuns la 186.

Citiți și: Explozie de cazuri Covid în România

Dacă ne raportăm la începutul săptămânii precedente, când numărul carantinaților se aproapia de 600 de persoane (564, pe data de 14 aprilie), se constată o diminuare de patru ori a numărului celor intrați în această procedură obligatorie. Scăderea e pusă, în special, pe seama expirării termenului de 14 zile impus prin protocol, dar și a afluxului redus de intrări din ultima săptămână.

Situația epidemiologică la nivel de județ arată că dintre cele 96 de cazuri confirmate până acum, 11 au fost declarate vindecate.

Citiți și: Medicii sunt în alertă! Sute de copii internaţi în spitale, unii dintre ei în stare gravă

Din păcate, Argeșul numără până astăzi și 4 decese în rândul pacienților COVID-19. Cel mai recent este cazul unui fost pacient al medicului de la Spitalul Județean de Urgență Pitești în cazul căruia s-a început cercetarea penală pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, contact direct al acestuia, un bolnav de 68 de ani cu multiple comorbidități, care a murit sâmbătă, 19 aprilie, la Spitalul Mioveni (amănunte, AICI).

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3