930 x122 grota rece

codul penal

Se schimbă Codul Penal! Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol

Se schimbă Codul Penal! Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol

Citiți și: Șocant lângă Pitești. Femeie de 80 de ani, botjocorită!

Actual sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol, au decis, luni, deputații din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, care au votat favorabil o inițiativă legislativă privind creșterea consimțământului în România.

Inițiativa a fost adoptată sub presiuneea societății civile.

Citiți și: Apel halucinant la Poliție! I-a fost violată fiica minoră

Comunitatea Declic a adus, în Parlament, chiar în fața sălii Comisiei Juridice din Parlament, o statuie de 2 metri care reprezintă suferința unui copil abuzat sexual.

Comunitatea Declic, prin vocile a peste 100.000 de cetățeni care au semnat petiția anti-viol, le-a cerut parlamentarilor să legifereze ca orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani să fie considerat viol.

Potrivit statisticilor oficiale, în ultimii 6 ani, din cele 18.500 de sesizări de copii abuzați, 12.600 de cazuri au fost închise de anchetatori. De cele mai multe ori, agresiunea sexuală este instrumentată drept act sexual cu minor. Astfel, în România, la fiecare 6 ore, un copil este abuzat sexual.

Proiectul de lege privind modificarea Codului Penal în sensul adoptării unei protecții mai ridicate pentru minori împotriva violatorilor urmează să fie pus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, care este cameră decizională.

Foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90