NOR CURIER 930X122

curtea constitutionala

JUSTITIE

S-A ALES PRAFUL ȘI PULBEREA DE PROIECTUL USL! LEGEA DESCENTRALIZĂRII, NECONSTITUȚIONALĂ!

Cu unanimitate de voturi, Curtea Constituțională a decis astăzi că legea descentralizării este neconstituțională.

Citiți și: Pitești: Ce vrea să facă Primăria în fostul sediu PDL pe care dă un milion de euro!

Curtea a admis astfel ca fondată sesizarea făcută de către deputații PDL, care au reclamat neconstituționalitatea legii pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament în luna noiembrie a anului trecut. Este așteptată motivarea Curții.

PDL-iștii au sesizat Curtea că „proiectul încalcă articolul care consacră unitatea statului român”, că „legea permite transferul de proprietate între unităţile administrativ-teritoriale fără hotărâre de Guvern” și că „încalcă principiile fundamentale ale descentralizării şi principiile constituţionale în ce priveşte purtătorii autonomiei locale, care sunt consiliile locale şi primarii”. De asemenea, deputații PDL au reclamat ca neconstituțională și procedura angajării răspunderii Guvernului în Parlament pe această lege.

Citiți și: IOHANNIS, MUTARE-SURPRIZĂ. VIZATĂ, O CELEBRĂ VILĂ DIN ARGEȘ

Majoritatea USL trebuie acum să refacă legea, o lege la care Uniunea Social Liberală a ținut foarte mult, reprezentând unul dintre principalele proiecte ale mandatului actualei guvernări.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90