930 pe 122 COSTACHE

covid-19

Țară puternică din UE tratează covidul ca pe gripă!

Guvernul spaniol analizează un plan prin care COVID-19 va fi tratat ca pe o gripă comună.

Citiți și: O nouă variantă COVID sperie medicii din întreaga lume! Face deja ravagii!

Acest lucru se întâmplă datorită vaccinurilor care protejează majoritatea populației care se infectează cu virusul COVID-19 de a face o formă gravă de boală și astfel, atât restricțiile cât și protocoalele medicale devin mai lejere.

Astfel, autoritățile medicale spaniole nu vor mai anunța bilanțul zilnic al infecțiilor, ci doar pe cel al internărilor, fără a mai lua în calcul fiecare caz și fără a mai testa la cel mai mic simptom.

Citiți și: O nouă variantă COVID, extrem de mortală, creată în laborator!

Nu există încă o dată concretă la care aceste modificări ar urma să se impună, însă cel mai probabil acestea vor intra în vigoare după actualul val de COVID.

Autoritățile spaniole propun să se renunțe treptat la monitorizarea Covidului și să se treacă la o o supraveghere de tip ”santinelă”, adică la strategia folosită de ani de zile pentru gripă.

Practic, noua strategie de luptă cu Covidul va schimba sistemul de supraveghere, care va varia pe baza unor tipare, nu și tratamentul bolii.

Scopul acestui plan este de a crea un eșantion semnificativ din punct de vedere statistic distribuit în puncte cheie, așa cum se face în cazul anchetelor epidemiologice, care va permite estimarea modului în care se răspândește boala, care este cea mai ușoară și cea mai gravă formă, dar nu prin numărări exhaustive, ci prin extrapolări, relatează sursa citată.

„În Spania, protocoalele au început deja să se relaxeze. De exemplu, nu mai sunt necesare teste pentru contactele directe ale pozitivilor, dacă nu prezintă simptome.

Strategia nu poate fi schimbată peste noapte. Avem angajamente internaționale de notificare a tuturor cazurilor iar sistemele -”santinelă” trebuie consolidate”, a declarat Amparo Larrauri, șefa grupului de supraveghere a gripei și a altor virusuri respiratorii de la Centrul Național de Epidemiologie.

Sursă: 3DOTS STORIES

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90