930×122 CAPRA 5

covid-19

Veștile nu sunt bune, trebuie sa ne pregătim! Este vorba de COVID

Anunțul momentului! Sfârșitul pandemiei de Covid-19 este încă departe, iar motivul este numărul mare de cazuri din ultima săptămână.

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

Acesta este anunțul venit din partea unui purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

 „Suntem cu siguranță în plină pandemie”, a precizat Margaret Harris, citată de Reuters.

Citiți și: Revine coșmarul „Covid-19”? Multe cazuri astăzi!

În urmă cu ceva timp, Agenția de Sănătate a ONU a declarat că faza acută a pandemiei s-ar putea încheia în acest an, dar acest lucru va depinde de cât de repede va fi îndeplinit obiectivul de a vaccina 70% din populația din fiecare țară, printre alți factori.

Mai mult decât atât, acum se adaugă și ridicarea restricțiilor COVID în numeroase ţări, ceea ce oferă virusului ”ocazia să se răspândească”, mai spun reprezentanții OMS.

Purtătoarea de cuvânt a organizației, Margaret Harris, a subliniat faptul că pandemia este „departe de a se termina”, iar „acum suntem cu siguranță la jumătatea acesteia”.

După mai bine de o lună de scădere, cazurile de COVID au început să crească din nou în întreaga lume.

Același avertisment este făcut și de către directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS): „Această pandemie este departe de a se termina!”

Valul mare de infectări este alimentat de eliminarea prematură a restricţiilor în multe ţări, dar și de subvarianta BA.2 a variantei Omicron.

Fără nicio îndoială, BA.2 ”este varianta cea mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 pe care am văzut-o până acum”, a atras atenţia responsabila tehnică a OMS pentru combaterea COVID-19, Maria Van Kerkhove, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Foto descriptiv

Sursă: Digi24

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3