New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

Veștile nu sunt bune, trebuie sa ne pregătim! Este vorba de COVID

Anunțul momentului! Sfârșitul pandemiei de Covid-19 este încă departe, iar motivul este numărul mare de cazuri din ultima săptămână.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Acesta este anunțul venit din partea unui purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

 „Suntem cu siguranță în plină pandemie”, a precizat Margaret Harris, citată de Reuters.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

În urmă cu ceva timp, Agenția de Sănătate a ONU a declarat că faza acută a pandemiei s-ar putea încheia în acest an, dar acest lucru va depinde de cât de repede va fi îndeplinit obiectivul de a vaccina 70% din populația din fiecare țară, printre alți factori.

Mai mult decât atât, acum se adaugă și ridicarea restricțiilor COVID în numeroase ţări, ceea ce oferă virusului ”ocazia să se răspândească”, mai spun reprezentanții OMS.

Purtătoarea de cuvânt a organizației, Margaret Harris, a subliniat faptul că pandemia este „departe de a se termina”, iar „acum suntem cu siguranță la jumătatea acesteia”.

După mai bine de o lună de scădere, cazurile de COVID au început să crească din nou în întreaga lume.

Același avertisment este făcut și de către directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS): „Această pandemie este departe de a se termina!”

Valul mare de infectări este alimentat de eliminarea prematură a restricţiilor în multe ţări, dar și de subvarianta BA.2 a variantei Omicron.

Fără nicio îndoială, BA.2 ”este varianta cea mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 pe care am văzut-o până acum”, a atras atenţia responsabila tehnică a OMS pentru combaterea COVID-19, Maria Van Kerkhove, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Foto descriptiv

Sursă: Digi24

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90