930×122 POSADA 5

carantină

VIDEO/UPDATE: PREFECTUL EXPLICĂ DE CE LOCALITĂȚILE DÂRMĂNEȘTI ȘI BĂLILEȘTI INTRĂ ÎN CARANTINĂ

UPDATE / CJSU a decis: localitățile Dârmănești și Bălilești intră de sâmbătă în carantină pentru 14 zile. Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, explică motivul: „Cifrele mari, la nivel de alertă, trend crescător (…). Țițești a îndeplinit criteriul ieri, astăzi a ieșit din listă. Dârmănești are creștere mare în ultimele zile”.

Citiți și: Explozie de cazuri Covid în România

Amănunte, în materialul VIDEO!

Pentru amănunte, CLICK pe foto!

Citiți și: Medicii sunt în alertă! Sute de copii internaţi în spitale, unii dintre ei în stare gravă

 

La această oră, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat de urgență pentru a analiza propunerea DSP de carantinare a localităților Balilești, Dârmănești și Țițești.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Amintim că, potrivit unei precedente decizii a CJSU, „începând cu data de 30 iulie 2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele aflate pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș începând cu vârsta de peste 5 ani, în spații închise și deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeași adresă;

– Programul activităților comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri se va reduce până la ora 22.00 de luni până vineri și ora 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică, administratorii spațiilor în care se desfășoară aceste activități asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii;

– Administratorii societăților comerciale care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor proceda la reducerea duratei evenimentului până la ora 22.00 de luni până vineri și ora 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică, asigurând (prin personalul de deservire) monitorizarea permanentă a respectării de către participanții la eveniment a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacțiunile fizice de tip joc sau dans (când nu se poate păstra distanța fizică)”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3