930 x122 grota rece

strada mircea eliade

HAOS ÎN GĂVANA. STRADĂ BLOCATĂ, PIETONI PE CAROSABIL, AUTORIZAȚII LIPSĂ (VIDEO)

Haos în Găvana. Stradă blocată, pietoni pe carosabil, autorizații lipsă. Haosul urbanistic din municipiul Pitești, haos cu care cetățenii se confruntă de câțiva ani de zile, începe să aibă repercusiuni asupra piteștenilor care se învecinează cu viitoarele construcții.

Citiți și: Pitești. Lucrări în Nord! Atenție, șoferi!

În ciuda nemulțumirilor apărute în ultima perioadă în spațiul public, Cornel Ionică, cel care încă (sperăm că nu pentru mult timp, pentru binele piteștenilor) ocupă funcția de primar al Piteștiului, împreună cu arhitectul-șef al orașului, Cătălin Ghiță, acordă autorizații de construire pe bandă rulantă.

Este și cazul unui viitor bloc de pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana), situație pe care publicația noastră v-a prezentat-o și cu alte ocazii.

Citiți și: Șoferi tupeiști „arși” la buzunar!

De când a început construirea blocului, cetățenii din zonă sunt revoltați: strada este încontinuu mizerabilă, trotuarul nu mai există din cauza mașinilor de mare tonaj care aduc materiale de construcții, gălăgia este la ordinea zilei, autorizațiile lipsesc, iar autoritățile tratează situația cu nepăsare.

Toate aceste neplăceri trebuie să le trăiască oamenii din zonele în care se construiesc blocuri peste blocuri!

Poliția Națională a dat amenzi

Neregulile din jurul viitorului bloc au mai fost sancționate, atunci când Poliția Locală, sesizată de piteștenii care domiciliază pe strada Mircea Elaide, au venit la fața locului. Vineri, 23 noiembrie 2018, a fost rândul Poliției Naționale să dea sancțiuni, sancțiuni deloc mici și care pun sub semnul întrebării legalitatea lucrărilor.

Potrivit lui Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, au fost amendate două firme, ambele din Pitești. ”S-au aplicat două sancțiuni contravenționale. Constructorul a fost amendat pentru că la executarea lucrărilor a desfășurat activități care au blocat drumul, fără să aibă autorizație. A primit o amendă conform OUG 195/2002, în valoare de 3.045 de lei.

De asemenea, un alt operator de transport a fost amendat cu suma de 8.000 de lei pentru că nu avea toate documentele conforme asupra lui”, precizează Florin Popa într-o declarație pentru ePitești.

Pietonii își pun viața în pericol!

În următoarele imagini, imagini filmate vineri, în jurul orei 17, veți vedea cum mai mulți pietoni își pun viața în pericol deoarece sunt nevoiți să meargă pe carosabil din cauză că un autocamion de pe șantier blochează nu numai o parte din prima bandă de circulație, ci și trotuarul (!!!).

Cine ar fi responsabil dacă un piteștean ar suferi un accident? Ionică, cel care a inițiat proiectul de hotărâre prin care a fost acordată autorizația de construire a blocului? Arhitectul-șef Ghiță, cel care a dat autorizația? Constructorul, care nu își ia măsurile necesare de precauție? Ori proprietarul investiției? Sunt întrebări la care, mai mult ca sigur, autoritățile din fruntea Piteștiului nu vor vrea să ofere răspunsuri.

Pe Mircea Eliade, PUZ-ul nu este actualizat

Încă o dovadă că Primăria Pitești nu doar că bate pasul pe loc, dar chiar a rămas blocată în trecut, este faptul că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pe Mircea Eliade, dar și în alte zone din Pitești, nu mai este actualizat din 2008. Vom reveni asupra acestui subiect.

În 10 ani, după ”priceperea” primarului Ionică (la momentul respectiv era viceprimar) și a arhitectului-șef Cătălin Ghiță, Piteștiul a rămas la fel. A rămas, din păcate, când vine vorba de investiții pe care ar fi trebuit să le realizeze municipalitatea, nu de proprietăți private, care se înmulțesc pe zi ce trece.

Cu alte cuvinte, într-o zonă în care, evident, populația este alta, cerințele și obligațiile sunt altele, Primăria lui Ionică dă autorizații ca acum 10 ani. Incompetență sau neștiință? Oricare ar fi răspunsul, cineva trebuie să rezolve situația.

Lipsit de viziune, depășit de situație, Cornel Ionică susținea, într-o declarație pentru ePitești, că ”Acest proiect a stat în loc destul de mult. Arhitectul-șef a decis că este legal, așa s-a dat autorizația. Serios, Cornel Ionică? Arhitectul-șef decide singur ce este legal și ce nu? Aprobă viitoare construcții fără să fie susținut de nimeni din Primărie? În acest caz, cineva ar trebui să demisioneze, pentru că își face prost treaba!

Piteștenii de pe strada Mircea Eliade pun, însă, sub semnul întrebării legalitatea acestei investiții, fiindcă, așa cum v-am mai precizat, autorizația de construire a fost dată fără ca vecinii să fie informați asupra construirii viitorului bloc (detalii, AICI). Tocmai de aceea intenționează să dea în judecată Primăria Pitești, pe primarul Ionică, pe arhitectul-șef, pe benefiaciarul și pe constructorul blocului.

De ce sunt nevoiți piteștenii, atât cei de pe strada Mircea Eliade, cât și din alte zone ale orașului, să suporte debandada creată și susținută de primarul Ionică și arhitectul-șef Cătălin Ghiță?

De ce, din cauza incompetenței, nepăsării sau poate a ticăloșiei și intereselor, trebuie să sufere piteșenii? Vă reamintim o parte dintre semnalele de alarmă trase de piteștenii de pe strada Mircea Eliade:

1.Ponderea construcțiilor de pe strada Mircea Eliade este de CASE, nu de blocuri, așa cum susțin proiectanții blocului. Asta se poate verifica foarte ușor dacă există bunăvoință și se face o deplasare în teren. Pe strada Mircea Eliade, începând de la hypermarketul Kaufland de lângă benzinăria Mol și până aproape de terminarea acesteia, sunt DOAR case construite, nicidecum BLOCURI.

2.În imediata apropiere a terenului pe care ar urma să fie construit acest bloc există bazine de apă ale societății Apă Canal 2000 SA Pitești care deservesc cu apă potabilă cartierul Găvana și, din câte se pare, care au ramificații de canalizare și altele și sub acest teren. O construcție de acest gen, cu o fundație pe măsură, cu siguranță ar afecta această stație de apă și poate chiar alimentarea cu apă a întregului cartier. Vom reveni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3