NOR CURIER 930X122

anchetă

(VIDEO/UPDATE) RAPORTUL INML ÎN CAZUL COPILULUI MORT DUPĂ ANESTEZIE NU ESTE SUFICIENT PENTRU ANCHETĂ. CE URMEAZĂ

(UPDATE ORA 22:30): Raportul Institutului Național de Medicină Legală (INML) în cazul copilului de patru ani care a decedat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București după o anestezie generală făcută la clinica stomatologică Teddy Care, raport transmis astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, arată că micuțul nu avea probleme de sănătate și că stopul cardio-respirator a fost provocat de analgosedare. Testele toxicologice, care vor fi gata în circa trei săptămâni, urmează să stabilească și ce doze i-au fost administrate copilului.

Citiți și: Breaking. Polițist la IPJ Argeș, găsit incompatibil. A lucrat și la stat, și la privat

Mai exact, raportul toxicologic va arăta dacă medicul anestezist a folosit dozajul indicat vârstei și greutății copilului.

„Lipsă de respect față de oameni”

Citiți și: O judecătoare nu a putut justifica 6 milioane €

Între timp, pe pagina de Facebook Teddy Care curg mesajele de indignare la adresa clinicii care, potrivit DSP Argeș, nu era autorizată să efectueze astfel de proceduri.

Si eu am avut o nemulțumire legată de comportamentul și profesionalismul medicilor de la Teddy Care acum câțiva ani. Am făcut o sesizare și ce credeți? Conducerea (patronul, căruia nu i-am reținut numele) în loc să analizeze cazul și să rezolve problema, m-a făcut cu ou și cu oțet că nu știu decât să arunc cu noroi, că vreau să distrug ce a creat el etc. Mda, deci asta e conducerea Teddy Care și prin urmare întreaga clinică. Lipsă de respect față de oameni...”, scrie Emil Costache.

„Mi-a spus că nu a colaborat și a trebuit să îi facă analgosedare”

Una dintre cele mai vehemente reacții este cea a unei piteștence, care a postat și o fotografie cu un copil ținut de părinți pe brațe în clinica Teddy Care.

Așa arătau copiii dupa ce ieșeau din astfel de intervenții, leșinati în brațele părințiilor… Unde?!?! Chiar în sala unde îți așteptai rândul… Ultima dată am plecat de acolo cu un gust amar, întrebând-o pe doamna de la recepție de ce arată copilul acela așa… Mi-a spus că nu a colaborat și a trebuit să îi facă analgosedare… Păcat că este nevoie să moară un copil să se ajungă la verificările acestor cabinete!”, scrie Bianca Georgiana Popescu pe pagina Teddy Care.

Reprezentanții clinicii Teddy Care au scris aseară pe Facebook că își doresc să respecte durerea părinților.  

Știrea inițială: Raportul Institutului Național de Medicină Legală (INML) în cazul copilului de patru ani care a decedat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București după o anestezie generală făcută la clinica stomatologică Teddy Care din Pitești urmează să ajungă astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, unde se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Deocamdată, sunt cercetări in rem (asupra faptei), însă, în funcție de rezultatele autopsiei, ele se vor îndrepta și către persoane.

Iată ce spune Nicolae Argeșanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești:

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90