930X122 MAIA

covid-19

Ziua în care vârful valului 5 va fi atins în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat în cursul zilei de joi, 20 ianuarie,  că vârful valului 5 al pandemiei de COVID-19 va fi atins în România pe data de 10 februarie.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

„Nu am depășit vârful acestui val, intervalul de multiplicare e mai scurt. S-a încetinit creșterea, creșterea există, dar este ceva mai lentă, fără să fie o situație de confort. Ne așteptăm ca vârful acestui val să fie în jurul datei de 10 februarie, deci în circa 20 de zile”, a declarat Rafila la Europa FM.

În legătură cu apariția unor noi tulpini, ministrul a afirmat faptul că este posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

„Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că așa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tulpini crește, scade patogenitatea. Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron, demonstrează că așa este și mi-e greu să cred că vom mai asista la un număr mare de cazuri cu o tulpină care să fie mai patogenă decât Omicron.

E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută și atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic. Cred că anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică”, a mai declarat ministrul Alexandru Rafila.

Foto descriptiv: Digi24

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90