930×122 POSADA 5

covid-19

Ziua în care vârful valului 5 va fi atins în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat în cursul zilei de joi, 20 ianuarie,  că vârful valului 5 al pandemiei de COVID-19 va fi atins în România pe data de 10 februarie.

Citiți și: Fără vaccinuri! Țara care tratează COVID cu ceaiuri și gargară cu apă sărată

„Nu am depășit vârful acestui val, intervalul de multiplicare e mai scurt. S-a încetinit creșterea, creșterea există, dar este ceva mai lentă, fără să fie o situație de confort. Ne așteptăm ca vârful acestui val să fie în jurul datei de 10 februarie, deci în circa 20 de zile”, a declarat Rafila la Europa FM.

În legătură cu apariția unor noi tulpini, ministrul a afirmat faptul că este posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută.

Citiți și: Covid-19 se întoarce! Vine valul 6

„Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că așa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tulpini crește, scade patogenitatea. Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron, demonstrează că așa este și mi-e greu să cred că vom mai asista la un număr mare de cazuri cu o tulpină care să fie mai patogenă decât Omicron.

E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută și atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic. Cred că anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică”, a mai declarat ministrul Alexandru Rafila.

Foto descriptiv: Digi24

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90