duminică, 26 februarie 2017, ora 23:15
Acasă / Politic / DANIEL CONSTANTIN ÎI DĂ CU FLIT LUI CIOLOȘ

DANIEL CONSTANTIN ÎI DĂ CU FLIT LUI CIOLOȘ

ALDE nu va susține o eventuală nominalizare a lui Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru după alegerile parlamentare de la toamnă. Precizarea o face Daniel Constantin, copreședinte ALDE și deputat de Argeș.

“Dacian Cioloș este, cel puțin așa spune, tehnocrat. Încep să am dubii, pentru că am văzut susținerea PNL față de domnia sa.

CITIȚI ȘI:

Cu toată prietenia pe care o am pentru Dacian Cioloș ca persoană, trebuie să ne întoarcem la regulile democratice pe care și dânsul le-a invocat. Democrația în orice stat se manifestă prin vot în partide politice. Ca atare, viitorul premier trebuie să fie un personaj politic și punct. Pentru asta va milita ALDE, pentru că altfel uitați ce se întâmplă acum: un guvern care nu performează distruge economia în fiecare zi, dar nu poate fi tras la răspundere! Acest guvern nu va veni în fața cetățenilor. Nici Dacian Cioloș, a spus că nu candidează. Cred că are motive bine întemeiate. Nu putem vedea ce fel de încredere are în ochii cetățenilor. Doar sondaje de opinie, care unele dintre ele sunt îndoielnice.

Deci, categoric nu vom susține această variantă!”, explică Daniel Constantin într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

CITIȚI ȘI:

Întrebat dacă ALDE pregătește o propunere pentru funcția de premier, Constantin a declarat: “Preocuparea noastră majoră este să putem să comunicăm cât mai bine programul de guvernare. Însă în acest moment se discută și diverse scenarii, e normal să fie așa, cum vom trata colaborarea pe care am afișat-o cu PSD, dincolo de faptul că, în mod categoric, vom merge separat la alegerile parlamentare. În condițiile în care mergem separat, luăm în calcul chiar și această variantă, de a avea un premier desemnat al ALDE. Dacă noi vom avea încrederea cetățenilor, ipotetic vorbind, electoratul să știe pe cine am aduce în Guvern.”

V-ar mai putea interesa și:

S-A VOTAT! PAS MARE PENTRU AGRICULTURĂ

Camera Deputaților a adoptat astăzi cu amendamente propunerea pentru dezvoltarea cooperativelor moderne. Propunerea îl are …

CIOLOȘ VINE ÎN ARGEȘ

Prim-ministrul Dacian Cioloș va face o vizită în județul Argeș. Mai exact, în Mioveni, la …

DANIEL CONSTANTIN: „O ZI TRISTĂ!”

Daniel Constantin comentează votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Este “o zi tristă”, afirmă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire