New Profesional Consult 930 x 122

arpechim

DECIZIE ISTORICĂ PENTRU CONCEDIAȚII DE LA ARPECHIM

Propunerea legislativă privind insolvenţa persoanelor fizice a primit astăzi aviz favorabil din partea comisiei pentru buget-finanţe a Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată. De această lege vor beneficia și cei 43.000 de angajați disponibilizați de la OMV-Petrom, 6.000 dintre ei fiind din județul Argeș, de la Arpechim.

Citiți și: Se întâmplă pe platforma Arpechim!

“Legea insolvenţei persoanelor fizice sau a falimentului personal, inițiată de doamna deputat Ana Birchall alături de un grup de parlamentari printre care mă număr și eu, are ca obiectiv soluționarea unei probleme presante, aceea a românilor înglodați în datorii. Propunerea legislativă prevede ca executarea silită să fie reglementată doar ca o soluție de ultimă instanță. Dacă sunt executări silite începute, acestea se suspendă odată cu declanşarea procedurii de insolvenţă pentru persoanele fizice, după cum prin procedura insolvenţei persoanelor fizice se stopează orice acumulare de penalizări sau datorii pentru întârzieri la plată. De asemenea, datoriile vor fi eșalonate pe o perioadă de 5 ani. (…)

Susțin cu tărie că adoptarea acestei propuneri legislative reprezintă un pas important spre reglementarea corectă a insolvenței persoanelor fizice, având la bază legislații performante în materie de insolvență din statele membre ale Uniunii Europene și din SUA. Românii care au fost victimele crizei economice din 2009, care au suferit reduceri salariale sau concedieri trebuie să fie sprijiniți.”, afirmă chestorul Camerei Deputaților, parlamentarul PSD de Argeș Mircea Drăghici (foto). Avizul favorabil obținut astăzi reprezintă un prim pas spre adoptarea și transformarea în realitate a acestei propuneri legislative.

Citiți și: A supravieţuit dezastrului Arpechim Piteşti şi acum lucrează la OMV Petrom. Angajat: „Încă mai e ceva”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3