Donaris 930 x 122

florin tecau

RUȘINE! DE PROIECTUL STAȚIUNII MOLIVIȘU SE ALEGE PRAFUL

Florin Tecău, președintele Consiliului Județean Argeș, vrea să facă în această săptămână, mai precis miercuri, o vizită pe șantierul de la Molivișu, acolo unde se încearcă de ceva vreme construirea unei stațiuni de schi.

Citiți și: Stațiune nouă în Argeș!

Până și Tecău a devenit foarte sceptic în privința șanselor ca proiectul să fie realizat. Finanțarea europeană este la un pas să fie pierdută.

Potrivit lui Florin Tecău, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, i-a precizat că finanțarea de la UE va fi pierdută dacă până în luna decembrie a acestui an nu va fi montată măcar instalația de telegondolă, care să asigure accesul turiștilor la pârtia principală. Până acum s-au turnat doar fundațiile pentru stâlpii de susținere a telegondolei. În plus, vremea s-a înrăutățit, iar constructorul, care oricum are dificultăți legate de decontarea lucrărilor, nu mai dispune de prea mult timp.

Citiți și: STAŢIUNE TURISTICĂ ÎN ARGEŞ

Președintele Consiliului Județean Argeș afirmă că în cazul în care finanțarea europeană se va pierde (lucru care este aproape cert), se vor căuta alte surse de finanțare. Greu de crezut, însă, că acest lucru se va întâmpla, în condițiile în care abia s-au găsit bani pentru investițiile făcute până acum.

Stațiunea Molivișu trebuie dată în folosință până la finalul acestui an. În caz contrar, finanțarea europeană va fi pierdută, iar de proiectul stațiunii se va alege praful. Mai multe detalii, aici: http://epitesti.ro/stiri/gura-de-oxigen-pentru-statiunea-molivisu/.

În primăvara anului în curs, dovedind un optimism de neînțeles sau doar de ochii lumii, conducerea Consiliului Județean a anunțat că stațiunea va fi gata până la sfârșitul acestui an: http://epitesti.ro/stiri/veste-buna-finantarea-pentru-statiunea-molivisu-este-asigurata/.

Tot în primăvară, ceva mai târziu, a apărut și primul scandal public între oficiali, primul semnal limpede ca lumina zilei că stațiunea Molivișu nu va fi construită în termenul asumat: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/contre-pentru-proiectul-statiunii-molivisu/.

ePitești a atras atenția încă din vara anului trecut asupra faptului că proiectul este în pericol: http://epitesti.ro/administrativ-3/pericol-se-alege-praful-de-proiectul-statiunii-molivisu/.

Rămâne de văzut cine va răspunde pentru eșecul care se prefigurează, un nou eșec în folosirea disciplinată și cu discernământ a banilor europeni.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90